SURČINAC OSTAJE IZA REŠETAKA DO KRAJA KAZNE Sud odbio da Čumeta pusti ranije iz zatvora
Foto: Kurir/Nebojša Mandić

Treći osnovni sud

SURČINAC OSTAJE IZA REŠETAKA DO KRAJA KAZNE Sud odbio da Čumeta pusti ranije iz zatvora

Crna Hronika -

Ljubiša Buha Čume, koji je bio svedok-saradnik u postupcima protiv pripadnika "zemunskog klana", ostaje u zatvoru pošto je Treći osnovni sud juče odbio njegovu molbu za uslovni otpust posle odslužene dve trećine kazne.

Čume je, podsetimo, osuđen na 32 meseca zatvora zbog pretnji policajcu iz obezbeđenja bivše supruge Ivane Tulović, ometanje i sprečavanje dokazivanja postupka i uticaja na svedoke.

- Sednica krivičnog vanraspravnog veća po Čumetovom zahtevu za uslovni otpust održana je juče. U molbi koju je podneo sudu pozvao se na loše zdravstveno stanje. Njegovi advokati zahtevali su da pre donošenja konačne odluke suda Buhu pregleda lekarska komisija. Međutim, Treće osnovno tužilaštvo se protivilo tome, jer iz lekarske dokumentacije ne proizilazi da on ima ozbiljne zdravstvene tegobe, već hipertenziju - objašnjava sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, negativno mišljenje o ponašanju ovog osuđenika i njegovoj resocijalizaciji, što i jeste cilj odsluženja kazne, dala je i uprava zatvora.

- Buha nije dobio pozitivno mišljenje ni iz zatvora jer je početkom maja protiv njega pokrenut disciplinski postupak, pošto je nasrnuo na drugog zatvorenika - podseća naš sagovornik.

Ovaj incident, kako je Kurir pisao, dogodio se krajem aprila u Centralnom zatvoru, dok je Čume u takozvanom dnevnom boravku igrao šah s drugim osuđenikom.

Usred partije šaha on je navodno iznervirano skočio i nasrnuo na njega. Nekadašnji vođa "surčinsko-zemunskog klana", podsetimo, iza rešetaka je od 15. novembra 2015. i kaznu za ovo krivično delo trebalo bi da odsluži u julu ove godine.

Međutim, neizvesno je da li će se tada naći na slobodi, pošto je u međuvremenu osuđen na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca, kog je nazvao "kriminalcem".

(Kurir.rs/J. S./Foto: N. Mandić)

  • 32 meseca kazna na koju je osuđen
  • 30 meseci odslužio
  • 16 meseci nova kazna koja ga čeka

Sapunica

Žena ga strpala u zatvor

Buha je, podsetimo, završio iza rešetaka još u oktobru 2014, pošto ga je supruga s kojom je tada još bio u braku prijavila za pretnje i nasilje. Čim je odslužio kaznu, on je iz zatvora prebačen u pritvor, pošto je protiv njega pokrenuta nova istraga, ponovo po prijavi supruge, koja je tvrdila da ju je on zvao iz zatvora u Padinskoj skeli i pretio joj, kao i da je skupoceni "ferari" koji joj je poklonio ukraden. Čumeta je optuživala i za nekoliko ubistava i druga krivična dela, dok je ovaj Surčinac tvrdio da njegova supruga ima psihičkih problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track