NOVI DETALJI UBISTVA GLAVNOG BEOGRADSKOG DILERA: Klasična sačekuša, pokušao da se sakrije iza drveta, ali mu je ubica SUROVO PRESUDIO!
Foto: MUP Srbije

ubistvo radovana laketića

NOVI DETALJI UBISTVA GLAVNOG BEOGRADSKOG DILERA: Klasična sačekuša, pokušao da se sakrije iza drveta, ali mu je ubica SUROVO PRESUDIO!

Crna Hronika -

Pljevljak Radovan Laketić (37), koji je svojevremeno važio za jednog glavnih dilera heroina u Beogradu, ubijen je u noći između četvrtka i petka u naselju Veljko Vlahović na Voždovcu.

Nezvanično, Laketić je pogođen sa više hitaca oko jedan sat iza ponoći, a njegovo telo pronašli su prolaznici, stanari okolnih zgrada, tek osam sati kasnije.

Prema nezvaničnim informacijama, Laketić je ubijen u klasičnoj sačekuši, a ubica ili više njih sačekali su ga ispred zgrade u kojoj je živeo kao podstanar. Laketić se do zgrade dovezao džipom.

Prema nezvaničnim saznanjima, u trenutku kada je izašao iz vozila i krenuo prema ulazu napadači su krenuli prema njemu. Laketić ih je video i pokušao da im pobegne i sakrije se iza drveća i žbunja pored zgrade. Ali nije uspeo, jer ga je ubica sustigao i ispalio hice u njega, pa je Laketić pao u travu pored komšijinog automobila. Automobil je u pucnjavi oštećen, pa ga je policija odnela na veštačenje.

- Oko jedan sat, kroz san sam čula tri, četiri hica. Nisam ni slutila da je neko napadnut, pa nisam izašla iz stana da vidim šta se dešava - kratko je rekla jedna stanarka zgrade ispred koje je ubijen Laketić.

foto: Dušan Stamenković

I ona, kao i druge komšije, kazala je da ne zna kada se on doselio u njihovu četvorospratnicu. Laketić je živeo na poslednjem spratu zgrade kao podstanar, a susedima je bio poznat samo iz viđenja.

Radovan Laketić je krajem prošle godine izašao iz zatvora u Crnoj Gori, gde je bio zbog trgovine drogom. On je uhapšen 2009. godine u Srbiji i osuđen je na 10 godina zatvora. U zatvoru u Sremskoj Mitrovici bio je do 2013. godine, kada je prebačen u svoju domovinu Crnu Goru, gde je odslužio ostatak kazne. Iz zatvora je pušten u decembru 2017. i pretpostavlja se da se tada vratio u Beograd, gde je nastavio sa aktivnostima zbog kojih je i bio iza rešetaka.

- Operativna saznanja govore da je nastavio sa prodajom droge, ali da se pridružio jednom od dva ozloglašena klana iz Kotora. Da li je ubijen u nastavku obračuna između ta dva crnogorska klana koji je u protekle više od tri godine odneo više od 20 života, istražuje se. Pored tog smera istrage, ispituje se da li je možda ubijen jer se zamerio nekome od beogradskih bosova - rekao je izvor upoznat sa istragom, i dodao da se zasad ne može precizirati da li je Laketićevo ubistvo možda povezano sa likvidacijom Dragoslava Miloradovića, saradnika Luke Bojovića.

Droga vredna pola miliona evra

Laketić je srpskoj javnosti postao poznat 2009. godine kada je na Banjici uhapšen u trenutku kada je seo u automobil, a u rancu je imao dva kilograma heroina i više od kilogram smese paracetamola i kofeina. Pretresom su kod njega nađena i dva mobilna telefona, kao i 700 evra. U njegovom iznajmljenom stanu na Banjici policija je našla još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša...

Ulična vrednost droge procenjana je na oko 500.000 evra. Tadašnja saznanja policije, dokazana i na sudu, bila su da je Laketić jedan od glavnih snabdevača heroinom beogradskih narkomana. On je bio ne samo glavni kurir, već i distributer za Beograd, treća karika u lancu trgovine drogom, odmah posle "bosa" i organizatora šverca. Ovaj Pljevljak drogu je nabavio u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima upakovao je u đonove muških gumenih papuča, a potom utovario u kombi. Vozilo je sam dovezao do Beograda. Interesantno je da je Laketić tada iznajmio još jedan stan u Beogradu - u Vidskoj ulici imao je "štek" za novac. Tamo je pretresom pronađeno 69.040 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track