MILJENIK MIRE MARKOVIĆ UHAPŠEN NA AERODROMU U BEOGRADU: Marku Miloševiću dao pasoš da bi pobegao u Rusiju, uhapšen zbog muljanja sa stanom
Foto: TPK news

raspisana poternica

MILJENIK MIRE MARKOVIĆ UHAPŠEN NA AERODROMU U BEOGRADU: Marku Miloševiću dao pasoš da bi pobegao u Rusiju, uhapšen zbog muljanja sa stanom

Crna Hronika -

Dragan Jovanović (54), zvani Šempa iz Požarevca, ljubimac Mire Marković, udovice pokojnog predsednika Slobodana Miloševića, uhapšen je prošle nedelje na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, po poternici koja je za njim raspisana.

Jovanović je uhapšen jer se nije odazvao na sudske pozive zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama oko uknjiženja stana njegovog pokojnog oca. Posle hapšenja, njemu je određen pritvor od 30 dana, da bi se tako obezbedilo njegovo prisustvo na suđenju, jer se nije odazivao na oko 15 ročišta, objavio je TPK News.

foto: TPK news

Informaciju o njegovom hapšenju i određenju pritvora, potvrđena je u Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu. Kako se saznaje iz izvora bliskog istrazi, Jovanović je uhapšen kad je krenuo u Rusiju, da bi obišao svoju suprugu, koja je tamo operisana.

Reč je o čoveku koji je 6. oktobra 2000. godine dao svoj pasoš Marku Miloševiću, da bi ovaj pobegao u Rusiju, uz pomoć Radomira Markovića, tadašnjeg načelnika Državne bezbednosti. Jovanović je bio istaknuti član JUL-a i miljenik predsednice ove stranke, Mire Marković, supruge bivšeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića.

Jovanović je bio i na listi za odbornike u Požarevcu 2000. godine. On se u proteklom periodu nijednom nije odazvao na suđenje iako je redovno pozivan. Zbog toga sudija koja je vodila postupak donela je odluku, kako bi se obezbedio njegov pristup suđenjima, da ga policija privede, kako bi otpočeo proces.

foto: Profimedia

Policija je sudu dostavljala obaveštenja, nekih desetak puta, da nisu mogli da ga pronađu na navedenim adresama. Zbog toga sud je doneo rešenje da se za Jovanovićem raspiše centralna poternica i nakon njegovog privođenja da mu se odredi pritvor do 30 dana i na taj način obezbedi njegov dolazak na naredni pretres.

(Kurir.rs/TPK news, Foto: TPK news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track