DUŠKO ŠARIĆ O SUĐENJU NJEGOVOM BRATU: Svedok je lažno optužio Darka za ogroman novac
Foto: Zorana Jevtić

javnost bi trebala da čuje

DUŠKO ŠARIĆ O SUĐENJU NJEGOVOM BRATU: Svedok je lažno optužio Darka za ogroman novac

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno saslušanje svedoka saradnika Nebojše Joksovića u procesu protiv Darka Šarića (48), optuženog za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Na suđenje je došao njegov brat Duško Šarić, kao i supruga Lana Popović, ali oni nisu mogli da uđu u sudnicu jer je glavni pretres bio zatvoren za javnost.

foto: Stefan Jokić

Brat Darka Šarića rekao je da mu je mnogo žao što javnost ne prisustvuje pretresu, navodi Alo.

- Trebalo bi da javnost čuje laži svedoka saradnika! Izrekao je gomilu neistina o mom bratu, samo da bi stekao materijalnu korist. Ljudi treba da se uvere u laži Nebojše Joksovića - rekao je Duško Šarić za naš list.

Advokat Radoslav Baćović, koji je doskora branio Darka Šarića, izjavio je da je Joksović ponovio iskaz odranije, ali da ga je, pritisnut dokazima odbrane, znatno ublažio.

- Jedini dokaz protiv Šarića jeste iskaz Joksovića. Odbrana dokazuje da je motiv Joksovićevog svedočenja bio isključivo dobijanje imovinske koristi od Darka Šarića - istakao je Baćović i dodao da očekuje oslobađajuću presudu.

Advokat Dejan Lazarević rekao je da je Joksović dobio sedam miliona evra, od čega je kupio štampariju, plac na Zlatiboru, kuće i stanove.

foto: Dado Đilas

- On je sve to učinio zarad dobijanja miliona evra i zbog toga lažno svedoči. Očekujemo da sud utvrdi istinu i da se Joksoviću, ako mu se ne ukine status svedoka saradnika, bar uruši kredibilitet - naglasio je Lazarević, koji u ovom procesu zastupa četvoricu optuženih.

Advokat Dalibor Katančević, koji brani Željka Vujanovića, Šarićevog brata od ujaka, rekao je da postoji 1.001 razlog zbog kojih Joksović ne bi trebalo da ima status svedoka saradnika.

Supruga Darka Šarića je prilikom izlaska iz suda rekla da je došla da pruži podršku mužu, ali da to nije mogla zbog toga što je sa suđenja isključena javnost.

- Došli smo Duško i ja da prisustvujemo suđenju i čujemo svedočenje Joksovića. Međutim, nismo mogli da uđemo u sudnicu - rekla je smešeći se Lana Popović.

Suđenje se nastavlja danas a Joksoviću pitanuu treba da postave još trojica branilaca optuženih, a posle toga oči u oči treba da se suoče nekadašnji prijatelji Darko Šarić i Nebojša Joksović.

(Kurir.rs/Alo, D.Ćuruvija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track