IZMISLI NEŠTO VELIKO, UDARI NA DAČIĆA I CRNU GORU: Joksović u pismu traži od Šarića da "NAMONTIRAJU" AFERU
Foto: Dado Đilas

Svedok-saradnik savetovao

IZMISLI NEŠTO VELIKO, UDARI NA DAČIĆA I CRNU GORU: Joksović u pismu traži od Šarića da "NAMONTIRAJU" AFERU

Crna Hronika -

Svedok-saradnik Nebojša Joksović u pismu koje je poslao Darku Šariću 2010, četiri godine pre nego što se Pljevljak dobrovoljno predao srpskom pravosuđu, savetovao je prijatelja iz detinjstva da "namontira" neku veliku aferu i tako im pomogne da se izvuku.

U pismu u koje je Kurir imao uvid Joksović obaveštava Šarića da krajnji cilj centara moći koji su u vreme akcije "Balkanski ratnik" bili na čelu policije, tužilaštva i Srbije nije optuživanje Šarića i da se oni mogu izvući ako "izmisle i ispričaju neku veću aferu".

Nebojša Joksović
Nebojša Joksovićfoto: Privatna Arhiva

- Dane i noći sam razmišljao o tebi i to će tako biti sve dok sam živ. Tebi je već presuđeno, a i meni odavno. Reći ću ti, nemoj da te lažu, samo se možeš iščupati nekom većom aferom, znaš na šta mislim, jer bi ovi uhapsili Tadića i Dačića ako imaju dokaze. Znaš na šta mislim, ono što je sada aktuelno, Hrvatska, Srbija, Crna Gora. Razmisli dobro o svemu, možda ti vidiš izlaz, a ja ga ne vidim. Svestan si da, ako si još tu u Crnoj Gori, da ti spasa nema, prodaće te kad-tad ili ubiti - napisao je Joksović bivšem prijatelju, ali on nije pristao na ono što mu je nuđeno u pismu.

Podsetimo, o tome da mu je afera "kokain" namontirana, pred sudom je pričao i Darko Šarić, koji je naveo da prethodna vlast "nema šta mu nije nudila za svedočenje protiv Crne Gore i njenih političara".

- Očigledna namera centara moći u Srbiji u to vreme bila je da se pritiskom na Šarića preko Joksovića napadne državni vrh Crne Gore s najbližim prijateljima i saradnicima. U prilog tome ide i činjenica da je prvo saslušanje Joksovića pred sudom kao svedoka-saradnika bilo odloženo zbog njegove navodne bolesti, a pravi razlog odlaganja bio je to što su pomenuti centri moći preko svojih poluga u tužilaštvu čekali Šarićev odgovor ne bi li preko njega pokrenuli neku novu aferu u cilju obmanjivanja javnosti za tešku situaciju u zemlji - objašnjava izvor Kurira.

(Kurir.rs/J.Spasić/ Foto: Privatna arhiva/ Dado Đilas )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja