Najnovije vesti

OPTUŽNICA ZA BIVŠE VALJEVSKE FUNKCIONERE: Muljali na tenderima i javnim nabavkama
Foto: S.S.

kriminal

OPTUŽNICA ZA BIVŠE VALJEVSKE FUNKCIONERE: Muljali na tenderima i javnim nabavkama

Crna Hronika

VALJEVO - Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv više lica zbog primanje i davanja mita, zloupotrebe u vezi javnih nabavki i zloupotrebe službenog položaja.

 

Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Vujić - Subotić, bivši načelnika Gradske uprave u Valjevu, Aleksandar Djurić, službenik Gradske uprave, R. Đ. iz zanatske radnje "Fiskal", B. S, odgovorno lice Radnje za popravku metalnih proizvoda i njegova supruga I.S, zatim M.P. iz preduzeća "Japi kom" iz Novog Sada, N. V. iz firme "FSC Vuković" Šabac, A. P. iz građevinskog preduzeća "Va gradnja 2007", vlasnik radnje "Geometar", A.M. i Z. P, odgovorno lice u preduzeću "Simon".

 

foto: Profimedia

Takođe, na optužnici su se našli pripravnica u Gradskoj upravi T. I. i D. Đ, supruga odgovornog lica radnje "Fiskal".

 

Inače, na optužnicu se čekalo više do godinu dana, a u Tužilaštvu objašnjavaju da je reč o veoma obimnom predmetu u kojem je bilo potrebno saslušati 50 svedoka, veštaka i izvesti brojne dokaze na kompjuterima, telefonima i drugim vezama koje su korišćene u obavljanju nabavki putem tendera.

 

Na tenderima su nabavljani uglavnom automobili, kotlovi za školu "Desanka Maksimović", fotokopir aparati, štampači i drugi skupoceni kancelarijski materijal.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...