OTAC JE GRLIO MRTVOG SINA JEDINCA, POKUŠAVAO DA GA SPASI: Jeziva ispovest rođaka koji je izvadio dečaka (2) iz poljskog WC
Foto: Tatjana Stamenković

tragedija u vranju

OTAC JE GRLIO MRTVOG SINA JEDINCA, POKUŠAVAO DA GA SPASI: Jeziva ispovest rođaka koji je izvadio dečaka (2) iz poljskog WC

Crna Hronika -

Teodor Maksutović (2), koji je u igri upao u poljski nužnik i udavio se, nađen je tek kada je njegov rođak motkom pretražio jamu u zemlji! Aleksandar Aca Asanović (31) kaže da je premro od straha kada je štapom na dnu jame zapeo za nešto...

Asanović opisuje jezivu scenu kada je očajni otac golim rukama zgrabio telo svog jedinca čim ga je izvadio iz fekalija, u nadi da može da ga spase!

Nezapamćena porodična tragedija se dogodila u petak oko 18 sati, kada se Teodor sa decom igrao u dvorištu koje njegovi roditelji dele sa Asanovićima, u selu Pavlovcu, kod Vranja. Kada je majka nakratko ušla u kuću, dečak se izgubio iz dvorišta, a sat vremena kasnije je nađen u poljskom nužniku.

Aleksandar Aca Asanović kaže da je priskočio rođacima u pomoć čim je čuo da dozivaju sina.

- Nije ga bilo u komšiluku, ni okolnim po šupama. Zavirivali smo čak iza stvari u kućama, ali uzalud. Kada su nam deca rekla da je krenuo ka poljskom nužniku, uputili smo se tamo i zatekli odškrinuta vrata. Uzeo sam poveću motku i počeo da mešam po fakalijama. U jednom trenutku sam nešto zakačio. Pretrnuo sam pri pomisli da je to možda mali Teodor. Nisam hteo da stvaram paniku. Rekao sam Edvardu da je možda bačena plastična lutka, ali je on zahtevao da to izvučem - prepričava Asanović agoniju koju su proživeli.

- Ustuknuli smo pred stravičnim prizorom kada sam motkom podigao telo. Edvard ga je dohvatio golim rukama i počeo da ga grli. Brzo smo ga izneli, malo oprali i obrisali, a onda mojim autom odjurili u vranjansku bolnicu. Lekar je samo slegao ramenima. Rekao nam je da niko ne može da preživi posle jednog sata gušenja u fekalijama. Pregledali su ga, ali su mogli samo da konstatuju smrt. Ovo je strašna tragedija i udarac, prvenstveno za roditelje Edvarda i Rukselu, ali i za sve nas - ispričao je Asanović.

Rođaka Ružica Asanović kaže da ga je videla pet minuta pre tragedije kako se igra u dvorištu, a da onda je onda iznenada nestao.

- Voleli smo ga svi neizmerno. Bio je drag i veseo. Bio je napredniji od svojih vršnjaka, odavno je prohodao i progovorio. Više puta sam se šalila s njim, zadirkivala ga, a on se smejao i trčkarao naokolo. Kada su ukućani počeli da ga dozivaju, nije se javljao. Bog ga je stvorio za sve, ali bog ga je zato i uzeo - kaže Ružica Asanović.

Policija se posle uviđaja izjasnila da je reč o nesrećnom slučaju. Meštani Pavlovca kažu da je neko morao da brine o dečaku dok je napolju.

- Poljski nužnik mora da bude zatvoren. Da ovo selo ima kanalizaciju, ne bi bilo klozeta, pa se ni tragedija ne bi dogodila.

(Kurir.rs/Alo/Foto:T.S./ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja