ZAPLENA NA GRADINI: Carinici proverili kamion, pa naišli na sumnjivu robu
Foto: Uprava carina Srbije

prevozio garderobu iz istanbula

ZAPLENA NA GRADINI: Carinici proverili kamion, pa naišli na sumnjivu robu

Crna Hronika -

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Gradina danas u kamionu koji je prevozio garderobu iz Istanbula put Distrikta Brčko u BiH pronašli nešto više od 100 kilograma odeće za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Reč je, naime, o skoro 200 torbi, gotovo 400 pari donjeg veša, kao i 100 kompleta pidžama, a pre dva dana i u carinskoj ispostavi Raška, otkriveno je više od 750 kilograma garderobe sumnjivog porekla u dva kamiona pristigla iz Turske, saopšteno je iz Uprave carina.

U tovaru teškom više od 24 tone repromaterijala za tekstilnu industrijukoji je otkriven u kamionu turskih registarskih oznaka kojim je državljanin te zemlje prevozio robu za firmu uvoznika u Novom Pazaru, otkriveno je i 650 kilograma neprijavljene robe dizajnirane u duhu svetskog prvenstva u Fudbalu, i za nju se sumnja da nije autentična.

Reč je o majicama sa nazivima dobro znanih fudbalskih klubova, ali i sa brojevima dresova i prezimenima fudbalera koji ih nose, kompleti šortseva i majica, kao i patike, sve sa potpisom poznatih brendova, skoro 600 pari.

Zaplenjeno je i više od 300 kompleta dresova, te oko 250 majica.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja