SVEDOK SARADNIK OČI U OČI SA ŠARIĆEM! Joksović: Nikad nisam rekao da si ti finansirao kupovinu kokaina!
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

JOKSOVIĆ ODGOVARAO NA PITANJA

SVEDOK SARADNIK OČI U OČI SA ŠARIĆEM! Joksović: Nikad nisam rekao da si ti finansirao kupovinu kokaina!

Crna Hronika -

Bivši prijatelj optuženog Pljevljaka na sudu promenio iskaz kojim je ranije teretio Darka Šarića

Darko Šarić, kom se sudi zbog sumnje da je švercovao 5,7 tona kokaina, juče je nekoliko sati ispitivao svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića, koji je za sudskom govornicom promenio svoj iskaz, navodeći da nikada nije izjavio da je Pljevljak finansirao kupovinu droge.

Oči u oči, kako izvor Kurira otkriva, Joksović je porekao navode optužnice koji su napisani na osnovu njegovog ranijeg svedočenja.

Šarić: Jesam li ja finansirao kupovinu droge u Italiji?

Joksović: Ne.

Šarić: Pa ti si to ranije rekao.

Joksović: Ja to nikada nisam rekao!

Tokom ispitivanja Joksovića, koji je pre nekoliko godina poslao bivšem prijatelju pismo u kom mu se izvinjava zbog svedočenja i svih optužbi koje je lažno izneo, kako izvor Kurira otkriva, Joksović je odgovarao kratko, nesigurno i konfuzno.

- Darko Šarić imao je za njega brojna pitanja, podsećao ga je na to koliko je investirao u imovinu i objekte koje je Joksović zadržao za sebe posle sklapanja sporazuma s tužilaštvom, ali i o konkretnim situacijama i razgovorima koje su vodili - otkriva izvor Kurira.

Prethodnog dana, svedoku-saradniku su pitanja, koja su se uglavnom odnosila na to odakle mu novac za kupovinu nekretnina, čija je vrednost preko sedam miliona evra, postavljali i ostali okrivljeni. Međutim, na većinu njih Nebojša Joksović je odgovarao sa „ne sećam se“, „ne znam“ ili „ne mogu da dam odgovor“.

- Predočeni su mu čak i podaci da su dve njegove firme u poslednjih desetak godina u gubitku i da to jasno pokazuje da on nikako od ušteđevine nije mogao da kupi vredne nekretnine. Osim toga, nije mogao da objasni ni odakle mu novac za kupovinu zemlje na Zlatiboru, porodične kuće u Krunskoj, izgradnju stanova u Ulici vojvode Stepe, kao i kuća u Ulici Baje Pivljanina - kaže izvor Kurira.

Kurir / J. S.

Foto: Dado Đilas, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track