BIA i UKP ISPITUJU SUMNJIVE PREDMETE: Kragujevački sud  pod lupom inspektora zbog diskutabilnih odluka!
Foto: Privatna Arhiva

ISTRAGA

BIA i UKP ISPITUJU SUMNJIVE PREDMETE: Kragujevački sud pod lupom inspektora zbog diskutabilnih odluka!

Crna Hronika -

Inspektori UKP su, po nalogu Specijalnog tužilaštva protiv organizovanog kriminala, u saradnji s pripadnicima BIA otvorili istragu u Osnovnom sudu u Kragujevcu nakon pisanja Kurira o sumnjivim odlukama koje je taj sud donosio u određenim slučajevima.

Kako Kurir saznaje, inspektori već nedelju dana češljaju sumnjive predmete vezane za paljenje lokala i automobila, pucnjave, prebijanja posle kojih su kriminalci i huligani ekspresno puštani da se brane sa slobode. Kasnije su uglavnom oslobađani "zbog nedostatka dokaza" ili zato što su svedoci povlačili svoje izjave.

- Češljaju sve redom, obuhvaćene su sve kriminalne grupe. Fotokopirani su predmeti, a posebno su pod lupom predmeti advokata Dušana Vilotijevića, nekadašnjeg tužioca, čija supruga radi u Višem sudu. Proverava se rad nekoliko tužilaca i sudija. Prikupljaju se i podaci o njihovom imovinskom stanju - kaže naš izvor iz Osnovnog suda.

Posle pisanja Kurira o nedavnom puštanju huligana koji su zverski prebili M. K. (33), inače brata od strica reprezentativca Filipa Kostića, postupanje Osnovnog suda, ali i tužilaštva, našlo se pod lupom čitave javnosti. Slučaj je izazvao gnev građana Kragujevca, a mnogi od njih pretili su protestima i reagovali pisanjem peticija.

(Kurir.rs/E.K./Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja