OSUĐENA NA 15 GODINA ROBIJE: Kuhinjskim nožem zaklala prijateljicu!
Foto: Privatna Arhiva

Presuda

OSUĐENA NA 15 GODINA ROBIJE: Kuhinjskim nožem zaklala prijateljicu!

Crna Hronika -

Prvostepenom presudom Višeg suda u Zaječaru Marina Savić (35) osuđena je na 15 godina zatvora jer je u aprilu prošle godine s više od 30 udaraca kuhinjskim nožem ubila svoju blisku prijateljicu i komšinicu Mirjanu Kostić (49).

Odmah nakon ubistva u stanu je izbio požar, u kome je izgorela ubijena Kostićka, a da je reč o ubistvu, saznalo se tek nakon obdukcije. Istraga je odmah počela, a da je ubica Savićka, otkrilo se zahvaljujući nadzornim kamerama koje je komšija imao ispred svojih vrata.

Na snimku se jasno videlo da Savićka neposredno pre požara izlazi iz stana stradale žene. Osumnjičena je najpre negirala zločin, ali je sve priznala nakon predočenih dokaza. Jedino nije priznala da je podmetnula požar, već da je iz peći ispao žar koji je izazvao vatru.

Kako je utvrđeno, motiv zločina bio je novac. Ubijena je prodala garsonjeru, ali nije želela da pare pozajmi Savićki, što je ovu naljutilo. Ona je tada dohvatila kuhinjski nož i krenula da po stanu juri i ubada prijateljicu.

Inače, u vreme kada su vatrogasci izvukli izbodenu i požarom zahvaćenu Mirjanu Kostić, ona je još bila živa. Preminula je nakon pola sata u bolnici jer je, osim uboda, njeno telo imalo 80 odsto opekotina.

(Kurir.rs/S. A. B./Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track