Najnovije vesti

UŽAS KOD LEBANA: Prolaznik pronašao tek rođenu bebu u TRNJU I KOPRIVAMA! SADA OTKRIVA JEZIVE DETALJE!
Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

slučaj ispituje i policija

UŽAS KOD LEBANA: Prolaznik pronašao tek rođenu bebu u TRNJU I KOPRIVAMA! SADA OTKRIVA JEZIVE DETALJE!

Crna Hronika

LEBANE - Tek rođena devojčica, teška oko tri kilograma i bez pupčane vrpce, bačena je u noći između četvrtka i petka pored planinskog puta između planinskih sela Oruglica i Ključ u lebanskoj opštini.

Beba je bačena u jarak sa trnjem i koprivama, a pronašao ju je slučajni prolaznik, koji se te večeri zaputio svojim roditeljima u rodnom selu Oruglica podno planine Kukavica, a iznad leskovačke varošice Vučje.

Ovaj Lebančanin, kako nezvanično saznajemo, čuvši te noći u prolazu tiho plakanje u jarku pored planinskog puta, shvatio je odmah da se radi o bačenom novorođenčetu, te o je o tome mobilnim telefonom obavestio lebansku policiju i Hitnu pomoć. Beba je odmah prebačena u leskovački bolnički centar, na odeljenje za prevremeno rođenu decu.

Leskovački specijalista dr Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačkog zdravstvenog centra, istakao je u razgovoru sa novinarima da su dežurni lekari na odeljenju ginekologije i akušerstva učinili nadljudske napore da spasu napuštenu bebicu.

"U početku je njeno stanje bilo stabilno, ali nekoliko sati posle ponoći beba je usled povećeg krvarenja nažalost preminula", istakao je dr Dimitrijević.

U tom bolničkom centru nezvanično se saznaje da je pronađena žena za koju se sumnja da je majka preminule devojčice, a koja se navodno porodila istog dana.

Kako se saznaje,  ona je rodom navodno iz planinskog zaseoka Oruglica, pored kojeg prolazi taj planinski puteljak. Reč je navodno o M. S. (30), koja negira da se porodila, iako lekari koji su je pregledali nakon njenog nezavisnog prijema u bolnicu tvrde suprotno.

Slučaj ispituje policija iz Lebana i Leskovca, kao i centri za socijalni rad iz ta dva grada na jugu Srbije. Nezvanično se saznaje da je pred policijom negirala da je rodila dete.

(Kurir.rs/Alo/Foto: Nebojša Mandić, ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...