MIŠA BANANA PAO POSLE DEVET GODINA SKRIVANJA: Odbegli bos vešto izbegavao hapšenje i uživao u RIO DE ŽANEIRU!
Foto: Kurir Arhiva

osuđen u srbiji

MIŠA BANANA PAO POSLE DEVET GODINA SKRIVANJA: Odbegli bos vešto izbegavao hapšenje i uživao u RIO DE ŽANEIRU!

Crna Hronika -

Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, koji je uhapšen u Rio de Žaneiru, devet godina se skrivao od pravosudnih organa Srbije, a pre sedam godina za njim je raspisana i međunarodna Interpolova poternica! Posle skrivanja u šestomilionskom Riju, odbegli bos pao je danas i priveden je zbog lažnog pasoša!

Iako nije bilo zvaničnih informacija o kretanju Radulovića, Kurir je još pre tri godine pisao da se krije u Južnoj Americi, a danas je to i potvrđeno.

Naš izvor iz bezbednosnih struktura tada je za Kurir otkrio da se do ovih informacija došlo na osnovu operativnih saznanja više stranih tajnih službi.

"Iz nekoliko izvora nam je rečeno da postoje saznanja da se on već duže vreme nalazi u Južnoj Americi, da ima falsifikovane isprave i da je tamo otišao vrlo brzo pošto je Darko Šarić uhapšen. Do ovih informacije se došlo na osnovu nekih presretnutih razgovora sa porodicom, i to najčrešće sa sinom", priča izvor Kurira.

Radulović je ranije uglavnom bio na relaciji Španija - Južna Amerika i uglavnom su ga štitili isti ljudi koji su i Šariću pomagali u bekstvu. Pretpostavlja se da su mu oni obezbedili i nov identitet", objašnjava sagovornik Kurira.

Takođe, Radulović ima ekskluzivnu vilu u Marbelji, vrednu oko milion evra, a ima i stan u Malagi. Proteklih godina on je menjao lokacije, ali je često boravio u Marbelji sa svojom devojkom Jasnom D.

Podsetimo, Šarić je osuđen sredinom jula u Specijalnom sudu prvostepeno na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. Samo troje optuženih je oslobođeno, dok su ostali osuđeni na zatvorske kazne.

Radulović, kome se sudilo u odsustvu osuđen je na 11 i po godina. Sudija koji je vodio ovaj postupak obrazložio da su najvažniji dokazi protiv Radulovića presretnuti razgovori sa sinom Đorđem Radulovićem, kao i kapetanom broda kojim je švercovan kokain. U tim razgovorima Radulović detaljno govori o kretanju prekookeanskih brodova.

Podsetimo, Radulović je pre desetak godina snimljen na tajnoj večeri sa Ivicom Dačićem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track