BIO JE ARKANOV, LJUBIN, ĆENTIN, GIŠKIN SABORAC: Priča o tome kako je OSAKAĆEN U ZATVORU će vas naterati da se zamislite
Foto: Printscreen

Robija

BIO JE ARKANOV, LJUBIN, ĆENTIN, GIŠKIN SABORAC: Priča o tome kako je OSAKAĆEN U ZATVORU će vas naterati da se zamislite

Crna Hronika -

Zorana Milosavljevića Robiju, nekadašnjeg pripadnika Zemunskog klana i jednog od retkih preživelih iz vremena Arkana, Ljube Zemunca, Ćente i drugih koji su obeležili srpsku kriminalnu scenu osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, mnogi nazivaju enciklopedijom beogradskog podzemlja.

Da tu ima istine potvrdio je i nedavno, kada je gostujući na jednoj televiziji, ispričao niz anegdota iz života, kako ih on naziva, legendi Beograda.

Međutim, kako kaže, jedna od onih koje sobom nose najveću simboliku je ona koja se dogodila upravo njemu.

Naime, Robija je izgubio dva prsta kada je bio u zatvoru 2005. Desilo se na Crveno slovo, na praznik Usekovanje glave Svetog Jovana.

Kaže da mu tog dana đavo nije dao mira i da je morao da radi. Inače je na tom mestu radio zatvorenik po imenu Mungos, koji je baš tada otišao kući za vikend.

Milosavljević je, kako kaže, baš bio zapeo da tog dana radi iako je mašina za papir bila pokvarena. Desilo se ono najgore i mašina mu je povukla prste. Robija je u poslednjem trenutku uspeo da izvuče ruku, i da izbegne da mu je mašina iščupa do ramena.

Krv je krenula da šiklja a Robija se obratio klincu koji je radio sa njim da mu da neki peškir. Međutim, momak, nenavikao na takve prizore se onesvestio.

Robija je prišao drugom momku, ali on je počeo da povraća kad ga je video. Na kraju je pronašao jednog zatvorenika koji je bio na ratištu i nije se gadio krvi, pa su uspeli da pozovu pomoć i dokopaju se doktora koji ga je operisao. Međutim, dva prsta nije uspeo da mu spase i morala su biti amputirana.

- Od te ruke kojom sam ranije krao ostala su mi samo tri prsta da mogu da se prekrstim - završio je Milosavljević.

(Kurir.rs Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track