Najnovije vesti

KAKO JE UHAPŠENA ŽENA KOJA JE ŠIRILA SIDU PO SRBIJI: Policija je našla u Karađorđevom parku! 500 MUŠKARACA ŠIROM ZEMLJE U PANICI OD OVIH REZULTATA
Foto: Profimedia

Dolijala

KAKO JE UHAPŠENA ŽENA KOJA JE ŠIRILA SIDU PO SRBIJI: Policija je našla u Karađorđevom parku! 500 MUŠKARACA ŠIROM ZEMLJE U PANICI OD OVIH REZULTATA

Crna Hronika

Fatima Alas (35), prostitutka iz Jordana koja je navodno širila HIV po Srbiji, a kojim je, kako se sumnja, zarazila više od 500 muškaraca, uhapšena je juče u Beogradu!

Ona je odmah prebačena u ženski zatvor u Požarevcu, a uzeta joj je i krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je zaista inficirana ovim opasnim virusom. Rezultati će biti poznati za tri dana!

Pripadnici Žandarmerije pronašli su je pre dva dana u Karađorđevom parku u Beogradu i proverom utvrdili da nije postupila po ranije izrečenoj meri o odlasku iz Srbije, te su je sproveli u policijsku stanicu Savski venac.

foto: Profimedia

- Policija je protiv nje podnela prekršajnu prijavu zbog nezakonitog boravka u Srbiji i privela dežurnom sudiji za prekršaje, koji joj je izrekao novčanu kaznu od 20.000 dinara i zabranu ulaska na teritoriju Srbije u trajanju od tri godine. Zbog neposedovanja novčanih sredstava, državljanki Jordana novčana kazna zamenjena je zatvorskom u trajanju do 20 dana i ona je sprovedena u Kazneno-popravni zavod Zabela u Požarevcu - saopštio je MUP.

Kako Kurir saznaje, Fatimi je u međuvremenu uzeta krv kako bi se proverile pretpostavke da je inficirana opasnim virusom HIV, koji izaziva sidu.

- Nije ona kažnjena za prostituciju, već što nije 17. aprila napustila zemlju, kako joj je naređeno ranije. Pretpostavlja se da je i u zatvoru izolovana od ostalih zatvorenica dok ne stignu rezultati analiza, koji bi trebalo da budu gotovi za tri do četiri dana. Muškarci širom zemlje su sada u panici. Ako se potvrdi da je zaražena HIV, kao i da je to znala i svesno stupala u seksualne odnose sa muškarcima tako im prenoseći bolest i još za to uzimala novac, predmet će biti poslat kod nadležnog tužioca, koji će pokrenuti dalji postupak i odlučiti da li da digne optužnicu - saznaje Kurir.

foto: Profimedia

Podsetimo, Fatima je prošle godine u avgustu stigla u Srbiju, a do pre mesec i po dana boravila je u Prihvatnom centru za izbeglice u Kikindi.

- Pretpostavlja se da se bavila prostitucijom u Subotici, Kikindi i Beogradu, ali niko u ovom trenutku ne može da oceni razmere zaraze, pitanje je ko je od njenih klijenata u međuvremenu imao intimne odnose s drugim osobama. Ona je ordinirala u parku kod Ekonomskog fakulteta i u okolini Glavne autobuske stanice. Navodno je imala po pet klijenata dnevno. Stvar nije nimalo naivna, jer se pretpostavlja da je bila sa najmanje 500 muškaraca iako je znala da ima sidu - otkrio je naš izvor.

Pobegla Hitnoj pomoći Zgodna crnka sa psihičkim problemima

Jordanku je pre nekoliko dana policijska patrola pronašla u Beogradu. Kontaktirali su sa Hitnom pomoći, koja je došla na teren i odvela je, ali Fatima je uspela da pobegne medicinskim radnicima iz kombija. Oni koji su videli Fatimu Alas opisuju je kao lepu i zgodnu crnokosu ženu, a kažu da je bila veoma komunikativna, ali sa psihičkim problemima. Ona je prošle godine pokušala da sa grupom migranata ilegalno prede srpsko-mađarsku granicu.

ČINJENICE O HIV:

- Procenjuje se da u Srbiji trenutno 2.700 osoba živi sa HIV, a šestina ne zna da je inficirana

- HIV se prenosi razmenom telesnih tečnosti, kao što su krv ili sperma, nezaštićenim seksualnim odnosom i korišćenjem zajedničke igle

- Najbitnije je izbegavati nezaštićen seksualni odnos, jer se u poslednjih 15 godina najviše ljudi zarazilo upravo tim putem

- Ako se rizična situacija desi, što pre uraditi test na HIV (najkasnije osam nedelja nakon odnosa)

- Životni vek ne mora biti skraćen ukoliko se prima terapija

Kurir.rs/Jelena Pronić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...