NEBOJŠA JOKSOVIĆ PRIZNAO DA JE BIO GLAVNI ZA ŠVERC KOKAINA: Ja sam glavni bos, Šarić je nevin!
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

POKAJNIK

NEBOJŠA JOKSOVIĆ PRIZNAO DA JE BIO GLAVNI ZA ŠVERC KOKAINA: Ja sam glavni bos, Šarić je nevin!

Crna Hronika -

Svedok-saradnik izjavio da ne zna ništa o navodima da je Darko Šarić finansirao šverc kokaina i obećao bivšem prijatelju "da će mu vratiti svu imovinu kad Pljevljak bude pušten iz pritvora"

Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih, tokom svedočenja pred Specijalnim sudom u Beogradu navodno je promenio ploču i tokom odgovaranja na pitanja priznao da je zapravo on organizovao kriminalnu grupu koja je švercovala drogu.

- U samom finišu svedočenja koje je trajalo nekoliko dana, posle brojnih postavljenih pitanja i predočavanja dokumentacije koja pokazuje da je Darko Šarić govorio istinu kad je rekao da mu je dao sedam miliona evra za kupovinu štamparije u Beogradu, placa na Zlatiboru, kao i izgradnju kuća u Ulici Baje Pivljanina i stanova u Ulici vojvode Stepe, a koje je tužilaštvo vratilo Joksoviću kada je pristao da bude svedok-saradnik, Joksović je priznao da je lažno teretio bivšeg prijatelja da je organizator kriminalne grupe koja je trgovala drogom - otkriva izvor Kurira.

foto: Dado Đilas

Kako navodi, Joksović je čak i na pitanja članova sudskog veća potvrdio da navodi optužnice nisu baš onakvi "kako je on svedočio" i, na pitanje sudije da li ostaje pri promenjenom iskazu da Darko Šarić ipak nije finansirao šverc kokaina, odgovorio potvrdno.

- Ja sam izjavio da ja o tome ne znam ništa, nikada tako nešto nisam video niti čuo - odgovorio je, kako saznajemo, svedok-saradnik.

Posle svega što je Joksović govorio pred sudom, Šarić mu je zatražio da na kraju svedočenja konkretno odgovori na pitanje da li je Joksović sam organizovao šverc kokaina.

- Priznajem da sam organizovao kriminalnu grupu - odgovorio mu je on.

foto: Privatna Arhiva

Šarić: Kako si onda dobio status svedoka-saradnika?

Joksović: Ne znam, ja sam organizator, ti bi trebalo da si slobodan čovek. Sve sam objasnio, a sud neka proceni.

Podsetimo, Nebojša Joksović je nakon što je postao svedok-saradnik Šariću poslao pismo u kom mu se izvinjava za to što je svedočio protiv njega i savetovao mu da se izvuče tako što će da optužiti predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i biznismena Stanka Subotića.

Pošto je u istom pismu napisao i da je ljut što mu, dok je boravio iza rešetaka, niko od prijatelja nije poslao ni 200 evra za kantinu, Šarić ga je, kako saznajemo, u sudnici pitao da li je to istina i da li je pristao da "lažno svedoči iz tih razloga".

- Jeste, to sam napisao u pismu - odgovorio je Joksović, a na pitanje Šarića da li zna da je on tada njegovoj porodici poslao 5.000 evra, svedok-saradnik je odgovorio da do njega taj novac nije stigao.

Joksović: Nisu te pare stigle do mene, ali, evo, ako treba, vratiću.

Šarić: Sedam miliona treba da mi vratiš!

Joksović: Evo, dajem reč, kada budeš izašao iz pritvora, ja ću ti predati svu imovinu!

Suočenje sa Vukovićem Joksović gubi status?

Posle saslušanja Nebojše Joksovića, nastavljeno je saslušanje drugog svedoka-saradnika Draška Vukovića. Kako saznajemo, on je potvrdio priznanje koje je Joksović prethodno dao pred sudom, tvrdeći da Darka Šarića ne poznaje i da za njega niti sa njim nije nikada ništa radio, naročito ne trgovinu kokainom. On je naveo da Šarić nema nikakve veze sa švercom droge u Argentini i Urugvaju. - Optužnicom se stavlja na teret da me je on organizovao, a ja nikada ništa nisam radio sa njim niti za njega. Ja poznajem Nebojšu Joksovića, on ima veze sa kokainom - rekao je navodno Vuković. U ponedeljak bi trebalo da se suoče Vuković i Joksović kako bi se utvrdilo da li je zaista Joksović bio organizator, zbog čega bi, prema rečima našeg izvora, on uskoro mogao da izgubi status svedoka-saradnika.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Dado Đilas/ Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track