Najnovije vesti

OSUĐEN UBICA STARICE: Tukao je i davio do smrti, pa dobio 14 godina
Foto: Profimedia

presuda

OSUĐEN UBICA STARICE: Tukao je i davio do smrti, pa dobio 14 godina

Crna Hronika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 14 godina zatvora Sašu Arsenića (39) iz Uba jer je 28. avgusta u selu Dokman zadavio Veru Rakić (77) u njenoj kući.

 

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu kojom je Arsenić osuđen zbog krivičnog dela ubistvo, za koje je inače 15 godina maksimalna zaprećena kazna.

 

Arsenić je osuđen jer je 28. avgusta 2017. godine, nakon svađe sa staricom počeo da je tuče i davi do smrti. Oni su bili komšije, a mediji su preneli da je Arsenić dosta pio.

 

Od olakšavajućih okolnosti za okrivljenog sud je cenio njegovo delimično priznanje krivičnog dela, izraženo kajanje, činjenicu da mu je uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno, kao i raniji život.

 

Od otežavajućih okolnosti sud je cenio izraženu upornost u izvršenju krivičnog dela, kao i držanje okrivljenog posle izvršenja krivičnog dela.

"Imajući u vidu utvrđene otežavajuće i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, pravilno je prvostepeni sud okrivljenog osudio na kaznu zatvora od 14 godina nalazeći da će se izrečenom kaznom zatvora u potpunosti ostvariti svrha kaćnjavanja", navodi se u odluci Apelacionog suda.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...