POSLE TUČE U KANCELARIJI NOTARA NA ZVEZDARI, OGLASIO SE JAVNI BELEŽNIK RAFAILOVIĆ: Podneo sam prijavu protiv advokata Ljubičanovića jer je vređao, pretio, nazvao me imbecilom, a zaposlenog udario laktom u lice!
Foto: Dragana Udovičić

Na vest o incidentu

POSLE TUČE U KANCELARIJI NOTARA NA ZVEZDARI, OGLASIO SE JAVNI BELEŽNIK RAFAILOVIĆ: Podneo sam prijavu protiv advokata Ljubičanovića jer je vređao, pretio, nazvao me imbecilom, a zaposlenog udario laktom u lice!

Crna Hronika -

ri

BEOGRAD - U kancelariji javnog beležnika na Zvezdari danas je došlo do fizičkog obračuna između zaposlenih u toj kancelariji i beogradskog advokata Dragoslava Ljubičanovića, javile su novinske agencije.

Naime, javni beležnik Zoran Rafailović podneo je danas prijavu Advokatskoj komori Beograd protiv advokata Dragoslava Ljubičanovića, tvrdeći da je advokat napao njegove zaposlene, a ne oni njega.

Rafailović u svojoj prijavi Advokatskoj komori Beograd, koju je dostavio medijima, tvrdi da mu je advokat tokom rasprave u ostavinskom postupku uputio pretnje, a nakon što je ročište prekinuto, odbio i da napusti kancelariju i fizički napao zaposlene Srđana Mitrovića i Mladena Kaljevića. Napomenuo je da je advokat imao "očiglednu nameru da napadne njega (Rafailovića)".

Zbog toga od AKB traži da pokrene disciplinski postupak protiv Ljubičanovića.

Prethodno su advokati obavestili medije da je napad na Ljubičanovića, izvršilo osoblje zaposleno u kancelariji beležnika, nakon što je između njega i advokata došlo do nesporauzma oko upisa imovine ostavioca u zapisnik.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Aleksandar Jovanović

Zbog ovog incidenta Ljubičanović je završio na Urgentom centru sa povredama glave, ruke i noge. Ljubičanović je podneo krivičnu prijavu policiji protiv izvršilaca, kao i prijave Javnobeležničkoj komori i Ministarstvu pravde.

Na vest o napadu na advokata i povredama koje je tom prilikom dobio, oglasio se lično i javni beležnik Zoran Rafailović u čijoj je kancelariji došlo do incidenta.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Youtube Printscreen

Rafailović je tim povodom na vebredakciju portala Kurir poslao mejl sledeće sadržine koji prenosimo u integralnoj verziji:

ADVOKATSKOJ KOMORI BEOGRADA

PREDMET: Prijava protiv advokata Dragoslava Ljubičanovića

Dana 10.7.2018. godine na ročištu za raspravljanje zaostavštine iza pok. C.M., koji postupak se vodi u mojoj javnobeležničkoj kancelariji, pored naslednih učesnika, a na njihovu molbu, dozvolio sam i prisustvo trećeg lica-muškarca koji se nije predstavio ali je rekao da je po zanimanju advokat, bez punomoćja za zastupanje u konkretnom slučaju, već u funkciji pravnog savetnika stranaka. Tokom utvrđivanja sastava zaostavštine, navedeno lice je insistiralo u ime stranaka da određena imovina uđe u sastav zaostavštine ostavilje, te kada sam našao da je ovaj zahtev neosnovan, napravio je incident, koji je počeo vređanjem javnog beležnika i zapisničara i pretnjama da "ukoliko imovina ne uđe u sastav snosićete posledice" i druge, vulgarnije pretnje (koje zbog integriteta javnobeležničke profesije neću posebno citirati), sve izrečeno nasilničkim i glasnim tonom-vikanjem, nakon čega je ročište prekinuto, ali je on odbio je da napusti ročište, kao i kancelariju i nastavio da preti, te je na kraju fizički napao zaposlene u mojoj javnobeležničkoj kancelariji Srđana Mitrovića i Mladena Kaljevića, kog je i udario laktom u lice, a nasrnuo je i na mene sa očiglednom namerom da me udari u lice, nazvavši me "imbecilom", te je nakon što je izazvao opšti nered i paniku među zaposlenima i brojnim strankama u kancelariji, iz iste i udaljen.

foto: Printscreen

Nasledni učesnici iz predmetnog ostavinskog postupka D. M i V. S. odbili su da daju njegovo ime, a nakon što je u zapisnik uneta napomena o opisanom incidentu, odbili su i da isti potpišu. O svemu navedenom mogu svedočiti napred pomenuta lica, svi zaposleni u javnobeležničkoj kancelariji i još najmanje dvadeset prisutnih stranaka. Istog dana navedeno lice podnelo je prijavu komori protiv mene, kojom prilikom sam saznao da se radi o Dragoslavu Ljubičanoviću, advokatu iz Beograda.

Posebno izražavam žaljenje jer ovakvo ponašanje nije očekivano od advokata, imajući u vidu da javni beležnici postupaju isključivo u skladu sa javnim ovlašćenjima koja su im poverena zakonom. Stoga predlažem da preduzmete disciplinske mere iz svoje nadležnosti protiv Dragoslava Ljubičanovića, člana Advokatske komore Beograda.

U Beogradu, 10.7.2018.

JAVNI BELEŽNIK

Zoran Rafailović

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track