Za svirepo ubistvo rotvajlerom 20 godina zatvora

Apelacioni sud

Za svirepo ubistvo rotvajlerom 20 godina zatvora

Crna Hronika -
Posle svađe i fizičkog obračuna sa prijateljem Draganom Arsićem, Jovica Nedeljković nahuškao svog psa rotvajlera da napadne Arsića, koji je preminuo od povreda zadobijenih ujedima

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu Jovici Nedeljkoviću (38) iz Radinaca i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora, jer je 2008, posle svađe i fizičkog obračuna sa prijateljem Draganom Arsićem, nahuškao svog psa rotvajlera da napadne Arsića, koji je preminuo od povreda zadobijenih ujedima.

Apelacioni sud je uvažio žalbu Višeg javnog tužioca u Smederevu i preinačio prvostepenu presudu jer, kako se navodi u odluci objavljenoj na sajtu suda, prvostepeni sud otežavajućim okolnostima nije dao pravilan značaj.

Drugostepeni sud podseća da je krivično delo izvršeno noću u vreme kada je bila smanjena mogućnost da neko od prolaznika, odnosno neko van Nedeljkovićeve kuće čuje zapomaganje Arsića, kao i brojnost povreda koje je Arsić zadobio, čak 68 ujeda psa.

Apelacioni sud je prošle godine ukinuo prvu presudu kojom je Nedeljković bio osuđen na 14 godina zatvora i naložio novo suđenje.

Nedeljković je osuđen jer je 22. aprila 2008. godine u svojoj kući u Radincu ubio Arsića tako što je, nakon svađe i tuče sa njim, svog psa rase rotvajler, nahuškao da ga napadne.Pas je bespogovorno izvršavao komande, odnosno napao je Arsića i počeo da ga ujeda po celom telu i to činio sve dok mu okrivljeni nije rekao da stane.Za to vreme Nedeljković je stajao sa strane i posmatrao šta se dešava.Pas je Arsiću naneo 68 povreda usled kojih je preminuo.Nedeljković je zatim telo pokojnog ubacio u gepek automobila i bacio ga u bunar koji se nalazi desetak kilometara dalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track