OTKRIVEN PRAVI IDENTITET SRBINA KOJI JE IZBO MALTEŠKOG MILIONERA: Robijao u Srbiji, sa ekipom oteo 16 miliona dinara, a uopšte se ne preziva Čmelik
Foto: Printscreen

ubistvo milionera

OTKRIVEN PRAVI IDENTITET SRBINA KOJI JE IZBO MALTEŠKOG MILIONERA: Robijao u Srbiji, sa ekipom oteo 16 miliona dinara, a uopšte se ne preziva Čmelik

Crna Hronika -

Beograđanin koji je uhapšen zbog ubistva svog poslodavca Huga Ketkutija zapravo je Bojan Mitić (35), koji je u Srbiji osuđivan za pljačku transporta novca

Srbin koji je ubio biznismena Huga Ketkutija na Malti, a za kog se verovalo da je Bojan Čmelik (35), zapravo je Bojan Mitić iz Beograda, koji je već osuđivan u Srbiji!

Kako prenose mediji sa Malte, njega je na fotografijama prepoznao prijatelj koji tvrdi da je on u drugoj polovini 2015. pušten iz zatvora u Srbiji.

- Video sam da su mediji u Srbiji preneli vest da je uhapšen Bojan Čmelik, ali čim sam ga video na slici, prepoznao sam Bojana Mitića. On je 2005. sa još šestoricom učestvovao u oružanoj pljački kombija sa novcem. Spektakularni prepad konvoja izvršili su uz pretnju automatskim oružjem. Tada su iz vozila oteli oko šesnaest miliona dinara. On je uspeo da pobegne i uhapšen je dve godine kasnije - ispričao je prijatelj osumnjičenog, koji tvrdi da Mitića poznaje još iz detinjstva.

žrtva
žrtvafoto: Printscreen

- Bojan je voleo košarku i bio je sportski tip. Bio sam šokiran kada sam čuo da je učestvovao u pljački - dodao je on.

Bojan Mitić, odnosno Bojan Čmelik, navodno je otputovao na Maltu čim je pušten iz zatvora u Srbiji. Kako prenose malteški mediji, odlučio se za ovu državu jer mu je stariji brat već radio kao barmen na ostrvu.

- Radio je kao obezbeđenje, sve do jedne večere kada ga je gazda zatekao pijanog u lokalu. Ketkuti je odmah menadžeru rekao da mu uruči otkaz. Iz kompanije biznismena i milionera koji je ubijen, međutim, rekli su da je Čmelik, odnosno Mitić, to mirno prihvatio i da nije pokazao nikakav bes - preneli su mediji.

Ubrzo potom, tačnije 6. jula, Beograđanin je došao do hotela u kom je znao da će biti njegov bivši gazda. Sačekao ga je ispred i ubo ga dva puta nožem u stomak. Odmah je prebačen u bolnicu i više puta operisan, ali mu nije bilo spasa.

- Policija proverava da li je Mitić kod sebe imao i falsifikovana dokumenta, pošto je utvrđeno da je koristio lažni identitet - otkrili su izvori iz istrage.

Podsetimo, Bojan Mitić je u prvim danima istrage bio osumnjičen i da je plaćeni ubica, odnosno da je angažovan da ubije Hetkutija. Malteška policija sumnjala je i da je poznati hotelijer i ugostitelj žrtva obračuna balkanske mafije, ali je kasnije ta mogućnost odbačena. Mitić od hapšenja odbija da sarađuje s policijom, a na saslušanju se branio ćutanjem.

Plaše se osvete Brat pobegao s Malte

Posle ubistva poznatog biznismena s Malte, rođeni brat Bojana Mitića, koji već dugo živi u toj ostrvskoj državi, navodno se vratio u Srbiju iz straha od osvete. - On je uplašen za svoju, ali i za bezbednost svog brata, jer je ubijeni Hugo Ketkuti bio izuzetno moćan i bogat - preneli su mediji sa Malte. Inače, Bojanu Mitiću, koji se opirao hapšenju, preti optužba za teško ubistvo.

(Kurir.rs/ Jelena Spasić/ Foto: Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja