Najnovije vesti

MODNI KREATOR OSTAJE IZA REŠETAKA: Darku Kostiću produžen pritvor do 30 dana
Foto: Vladimir Šporčić

O pritvoru odlučuje sud

MODNI KREATOR OSTAJE IZA REŠETAKA: Darku Kostiću produžen pritvor do 30 dana

Crna Hronika

Produženje pritvora je predloženo da ne bi uticao na svedoke, precizirala je za portparolka tužilaštva Ivana Milekić

BEOGRAD - Treći osnovni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću osumnjičenom za polno uznemiravanje maloletnika l.J. (15) koji ga je i prijavio za to krivično delo, ali i još jednog punoletnog mladića B.Š. (22).

"Rešenjem dežurnog sudije za prethodni postupak danas je okrivljenom produžen pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke", precizirao je portparol suda Igor Veličković. Kostić je uhpašen 22. juna i od tada se nalazi u pritvoru.

foto: Vladimir Šporčić

On se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani. Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da mališan to nije znao.

Produženje pritvora je predloženo da ne bi uticao na svedoke.

Kostiću u nedelju ističe pritvor od 30 dana koji mu je određen nakon hapšenja 22. juna. U istrazi protiv Kostića treba da se ispita još jedan svedok, kao i da se tužilaštvu dostave naložena veštačenja.

Kostić se tereti da je izvršio krivična dela polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga. On se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

foto: Vladimir Šporčić

Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da dečak to nije znao. Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je došao da ga kreator fotografiše.

I drugi mladić B. Š. je, prema pisanju tabloida, svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...