DRAMA FRANCUZA KOJI SU U BEOGRADU OTELI MALU MAŠU: Ona ga ostavila u pritvoru, uzela mu 50.000 evra, on pao u depresiju, nije jeo 20 dana...
Foto: Printscreen

IZA REŠETAKA

DRAMA FRANCUZA KOJI SU U BEOGRADU OTELI MALU MAŠU: Ona ga ostavila u pritvoru, uzela mu 50.000 evra, on pao u depresiju, nije jeo 20 dana...

Crna Hronika -

Gorin Aleksis Branšu prvo je pred sudom optužila muža da je on kriv za kidnapovanje deteta, a onda se razvela od njega, zbog čega je Sebastijan Branšu 20 dana u zatvoru štrajkovao glađu

Gorin Aleksis Sandrin Branšu (53) i Sebastijan Branšu (49), Francuzi koji su pravosnažno osuđeni na devet, odnosno 10 godina zatvora zbog otmice male Maše Prenković u naselju Braće Jerković 11. marta 2015, razveli su se tokom boravka u pritvoru, saznaje Kurir.

Kako saznajemo, zahtev za razvod pred francuskim sudom podnela je Gorin Aleksis.

- Presudom o razvodu braka njoj je pripalo i 50.000 evra sa njegovog računa jer je sud podelio i imovinu stečenu u braku - otkriva sagovornik Kurira.

Muž burno reagovao

Kako navodi, informaciju o tome da više nema suprugu Sebastijan Branšu dobio je u pritvoru.

- Burno je reagovao, prvo je pao u depresiju jer izgleda bivšu suprugu i dalje voli, a onda je stupio u štrajk glađu. Odbijao je hranu dvadesetak dana - objašnjava šta se dešavalo iza rešetaka naš sagovornik.

Kada je Francuza prošao prvi šok zbog toga što je supruga odlučila da ga ostavi, navodi naš izvor, pismima napisanim u oštrom tonu pokušao je da se obrati francuskoj ambasadi jer je smatrao da ga je supruga pokrala.

- Teško je preboleo suprugu, ali izgleda još teže novac koji je sudskom odlukom pripao njoj - dodaje sagovornik Kurira.

Podsetimo, osim Gorin Aleksis i Sebastijana, istom presudom na sedam godina zatvora osuđena je i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel.

Mašu oteli iz majčinih ruku

Sud je tokom postupka utvrdio da su tada trogodišnju Mašu oteli na ulici iz ruku majke. Dete su stavili u automobil i pokušali da pobegnu iz Srbije, ali ih je policija sustigla na naplatnoj rampi u Šimanovcima i uhapsila ih. Motiv za otmicu deteta, navodno, bio je da pred sudom u Francuskoj "podmetnu" malu Mašu, odnosno njen DNK, da bi Emerin u parnici koju vodi s bivšim suprugom dobila starateljstvo nad ćerkom.

Tokom postupka koji je vodio Specijalni sud, majka i ćerka prebacivale su krivicu na Sebastijana Branšua. Tvrdile su da je sve on osmislio i da nisu znale za njegov plan o otmici deteta. Kroz suze su govorile da su pokušale da ga odgovore od toga, ali da su ga se one plašile.

Sebastijan Branšu odbranu je izneo tek pred kraj postupka, odnosno u završnoj reči, optužujući roditelje devojčice da su saučesnici i da je s njima imao dogovor o "pozajmici deteta".

Kao na filmu Dete otrgli iz ruku majke

Specijalni sud utvrdio je da je troje Francuza videlo majku i dete u jednoj prodavnici u naselju Braće Jerković. Sačekali su da izađu napolje, a zatim je Sebastijan prišao majci i oteo joj Mašu. Žena je potrčala za njim, ali ju je on odgurnuo i s detetom uleteo u automobil u kom su bile njegova tadašnja supruga i njena ćerka. Kako je ispričala Gorin, Sebastijan je potom u automobilu presvukao devojčicu u stvari njene unuke, koje su poneli na put, promenio je devojčici frizuru i stavio je u sedište za bebe da bi delovalo da je dete njihovo. Promenio je tablice na automobilu, a kada je na auto-putu shvatio da ih policija juri, probio je naplatnu rampu.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/ foto Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track