Poginula tri druga
Foto: KURIR

Pakao - Za devet dana nastradala 22 putnika

Poginula tri druga

Crna Hronika -
U potpuno smrskanom „fijat stilu“ policajci našli tela Rajka Maćešića, Duška Kosovca i Ljubomira Gvozdenovića

INĐIJA - Krv opet teče drumovima!Rajko Maćešić (34) i Duško Kosovac (26) iz Inđije, kao i državljanin Hrvatske Ljubomir Gvozdenović (37) iz Karlovca, poginuli su u teškom udesu koji se u noći između petka i subote, oko ponoći, dogodio na putu Inđija-Ljukovo.Probili ogradu- Trojica nastradalih bili su nerazdvojni prijatelji u Hrvatskoj pre nego što su Rajko i Duško s porodicama došli u Srbiju. Do nesreće je došlo kad je „fijat bravo“, u kojem su bila trojica prijatelja, na izlazu iz Inđije, u takozvanoj Bugarovoj krivini, udario u metalnu zaštitnu ogradu, sleteo u kanal i prevrnuo se na bok. Od siline udarca „fijat“ je probio ogradu i sleteo prednjim delom pravo u kanal. Autom je najverovatnije upravljao Rajko Maćešić, a uzrok nesreće je prebrza vožnja, kao i vožnja pod dejstvom alkohola - kaže izvor Kurira.U Lastinoj ulici, u kući u kojoj je živeo Duško Kosovac, tuga i neverica. Majka Nada ne može da poveruje da je izgubila sina.- Strašno je ovo, otkako su joj javili da je Duško poginuo, nju ne mogu da povrate. Suprug Dragan i sin Nikola pokušavaju da je smire, ali majka je majka... U petak oko 22 sata po njega su došli Rajko i Ljubomir, koji je iz Hrvatske došao kod rođaka. Zvali su Duška da izađu zajedno. Nije mu se uopšte išlo, ali zbog Ljubomira je pristao. I eto, šta se dogodilo. A Ljubomir je, jadan, došao u goste da pogine, a u Hrvatskoj je ostavio ženu i dvoje dece - priča rođaka porodice Kosovac.Dobar komšijaI naselju Šangaj tuga. Meštani ne mogu da poveruju da više nema Rajka Maćešića.- Živeo je s roditeljima, a pre nekoliko godina se razveo. Iza njega je ostala petogodišnja ćerkica, koja živi s majkom. On je mnogo patio što ona nije s njim. Bio je dobar komšija i uvek je pomagao kome god je šta trebalo. Eto, šta je sudbina, izbegli su smrt u Hrvatskoj, a sad su zajedno poginuli u Inđiji - kazala je komšinica Snežana Ž.

Duško Kosovac, Ljubomir Gvozdenović i Rajko Maćešić
Duško Kosovac, Ljubomir Gvozdenović i Rajko Maćešić

Simić: Vozači da promene svest!Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije, još jednom je apelovao na vozače da budu pažljivi u saobraćaju jer je jedan od najvećih uzroka saobraćajnih nesreća bahata vožnja i saobraćajna nekultura vozača.- Mogu ja da molim i da sankcionišem, ali ako ne promenimo način razmišljanja i ne shvatimo da smo uglavnom sami krivi za udes, rezultati će biti loši! Vozači moraju da promene svoju svest, zato apelujem na sve, od vaspitača u vrtićima do profesora na fakultetima, da utiču na promenu ponašanja u saobraćaju - rekao je Simić.

Lista tragedija sve duža7. JUL Kod Inđije poginuli Rajko Maćešić (34), Duško Kosovac (26) i državljanin Hrvatske Ljubomir G. (37)2. JUL Policajac Goran Grujić (41) iz Kikinde poginuo u udesu na putu Čoka-Ostojićevo2. JUL Sedmorica mladih Roma poginula kad su kolima podleteli pod kamion kod Alibunara1. JUL Sestre Slađana (24) i Julijana (20) Mihajilović i njihova drugarica Nina Petrović (21) poginule kad su kod Požege sletele s kolovoza i udarile u betonski stub1. JUL Dragan Vesić (35), njegova majka Nadežda (59) i očuh Pavao Samardžija (57) nastradali su u sudaru na Ibarskoj magistrali kod Lazarevca30. JUN M. B. iz Bogatića poginuo kad se „jugom“ sudario s traktorom30. JUN Motociklista Slobodan Rosić (65) nastradao kad je na njega na periferiji Beograda naleteo „jugo“29. JUN Mirjana Vesković (46) iz Varvarina i šestogodišnja Marina M. iz Paraćina poginule su kad je njihov „mercedes“ naleteo na kamion kod Bačke Topole29. JUN Milivoj D. (88) iz Novog Sada na mestu ostao mrtav nakon što je na njegov džip kod Stepanovićeva naleteo voz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track