POLICAJCI SPREČILI TRAGEDIJU NA VRNJAČKOM KARNEVALU: Pijani Beograđanin mlatio nožem, pa uhapšen pred brojnim turistima
Foto: Ivan Babić/Kurir

incident tokom proslave

POLICAJCI SPREČILI TRAGEDIJU NA VRNJAČKOM KARNEVALU: Pijani Beograđanin mlatio nožem, pa uhapšen pred brojnim turistima

Crna Hronika -

Lj. V. uhapšen je nakon što je s manjim kuhinjskim nožem u rukama i sa 2,30 promila alkohola u krvi šetao među brojnim posetiocima karnevala

Beograđanin Lj. V. (37) uhapšen je u subotu oko 22.30 u Vrnjačkoj Banji, kada je tokom karnevala koji se tamo održavao mrtav pijan šetao prepunom Promenadom s nožem u ruci.

Kako saznajemo, efikasnom reakcijom policije sprečeno je da on napadne brojne posetioce Vrnjačkog karnevala.

policija hapsi muškarca
policija hapsi muškarcafoto: Ivan Babić/Kurir

- Naoružanog čoveka prvi je primetio policajac koji je obilazio Promenadu, gde se u tom trenutku održavala završna karnevalska proslava. Muškarac nije nikoga napao nožem, već je samo stajao i mlatio tim oružjem. Međutim, videvši da on ima manji kuhinjski nož u rukama, patrola policije ništa nije htela da prepusti slučaju, pa su mu odmah prišli - prepričava naš sagovornik i dodaje da je Lj. V. počeo da vređa policajce.

- Počeo je da se opire i da viče "Zašto ne idete na Kosovo", na šta policajci nisu reagovali. Usput je govorio i neprikladne reči i vređao, pa su ga s liscima odveli u stanicu - rekao je naš izvor.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni je u trenutku napada bio u teškom alkoholisanom stanju.

Tradicija Karneval okuplja turiste Vrnjački karneval je tradicionalna manifestacija koja se tokom jula odvija u Vrnjačkoj Banji. Traje nedelju dana, a posetioci imaju priliku da uživaju u velikom broju maskenbala, izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, sportskih dešavanja... Centralni događaj je velika međunarodna karnevalska povorka. Spada u najposećenije manifestacije u Srbiji.

- Urađen mu je alko-test i utvrđeno je da je imao 2,30 promila alkohola u krvi. Zadržan je 12 sati na trežnjenju, a nakon toga je upućen kod prekršajnog sudije zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i prekršaja iz zakona o municiji i oružju. Protiv muškarca nije podneta krivična prijava, jer nikoga nije napao, a i policija je blagovremeno reagovala - naveo je naš izvor.

Festivalska povorka se nakon ovog incidenta nastavila, ali su se građani malo zabrinuli.

savladan
savladanfoto: Ivan Babić/Kurir

- Nije nam bilo svejedno kada smo videli da čoveka hapse, a da se on pritom opire i odbija da posluša policajce! Svaka čast kako su ga obuzdali, odmah smo se setili napada po stranim zemljama, u kojima je, nažalost, bilo nastradalih - rekli su za Kurir očevici ovog incidenta.

Inače, Vrnjačkom Banjom je za sedam dana prošlo skoro 150.000 ljudi, a procenjuje se da je te večeri bilo oko 20.000 posetilaca. (Kurir.rs/ J.I./ Foto:Kurir/ Ivan Babić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track