AKCIJA POLICIJE NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU U BEOGRADU: Studente varali za školarinu, oštetili fakultet za 16 miliona
Foto: Dado Đilas

fakultetska mafija

AKCIJA POLICIJE NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU U BEOGRADU: Studente varali za školarinu, oštetili fakultet za 16 miliona

Crna Hronika -

Tibor Suhanski (45), radnik studentske službe, uhapšen je sa još pet osoba zbog sumnje da je malverzacijama sebi pribavio korist od oko 1.700.000 dinara

Tibor Suhanski (45), radnik studentske službe Građevinskog fakulteta u Beogradu, uhapšen je sa još petoro osumnjičenih koji se terete da su malverzacijama sa školarinama oštetili fakultet za više od 16,5 miliona dinara, a sebi pribavio korist od oko 1.700.000 dinara.

Kako se sumnja, oni su na prevaru uzimali novac od studenata kako bi im navodno izmirili dugovanje za školarinuu upola cene.

Zloupotreba položaja

Kako je juče saopštio MUP, radnik studentske službe tereti se za zloupotrebu položaja odgovornog lica, dok se S. M. (33), B. M. (30), N. M. (34), D. J. (22) i A. M. (22) sumnjiče da su mu pomagali. U velikoj akciji na Građevinskom fakultetu učestvovalo je i Odeljenje za borbu protiv korupcije policije, zajedno sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva.

Uzimali za sebe

- Sumnja se da je Suhanski, zaposlen u Službi za studentska pitanja Građevinskog fakulteta, studente dovodio u zabludu da će njihova dugovanja za školarinu biti izmirena ukoliko njemu plate polovinu iznosa stvarnog duga. Na taj način, on je od studenata primio oko 1.100.000 dinara. Ostali osumnjičeni, zajedno sa još jednim koji je u bekstvu i za kojim je raspisana potraga, sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru sa Tiborom Suhanskim, predlagali studentima da svoje dospele obaveze prema fakultetu izmire tako što će deo duga predati njima u gotovini, što bi Suhanski evidentirao kao uplatu celokupnog iznosa. Sumnja se da su oni od studenata uzeli 622.500 dinara, koje su potom predali osumnjičenom radniku studentske službe - navodi se u saopštenju policije.

(Kurir.rs/ Jelena Spasić/ Foto: Dado Đilas, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja