HOROR U SUDU: DA MU NISAM OTEO BRITVU, zaklao bi devojku!
Foto: Kurir/M.S.

Ispovest niškog advokata

HOROR U SUDU: DA MU NISAM OTEO BRITVU, zaklao bi devojku!

Crna Hronika -

Deda Blagoje je devojku poprskao suzavcem, a potom izvadio britvu i pokušao da joj prereže vrat. Skočio sam na njega i uhvatio ga za ruke u poslednji čas, priča Lazar Vujošević

Deda Blagoje je odjednom ustao iz kolica, devojku je poprskao suzavcem, a potom je izvadio britvu i pokušao da je zakolje! Skočio sam na njega i uhvatio ga za ruke. Da ga nisam zaustavio, on bi joj prerezao ceo vrat. Potom se vratio na klupu i popio otrov.

povređena
povređenafoto: Privatna Arhiva

Ovako za Kurir priča Lazar Vujošević, advokat-pripravnik, o drami koja se dogodila u zgradi suda u Nišu u ponedeljak, kada je njegov klijent, vojni penzioner Blagoje Stojanović (75) pokušao da prereže vrat A. M. (17), s čijom je majkom Tanjom u sporu. Starac je ubrzo preminuo, dok je devojka van životne opasnosti.

Haos usred suda

Advokat Žaklina Mitrović, za koju radi i hrabri pripravnik Lazar Vujošević, kaže za Kurir da je Blagoje bio njen klijent.

- Ta devojka nijednim činom nije isprovocirala mog klijenta. O majci maloletnice, koja je na psihijatrijskom lečenju, Blagoje je uvek imao reči hvale, ali je insistirao na tužbi za 3.300 evra, mada za to nije imao nikakav pismeni dokaz o dugu, tvrdio je da ima svedoke da joj je taj novac dao. Isto tako, on je odavao utisak pristojnog čoveka - priča Žaklina Mitrović.

Kad su došli u sudnicu, Blagoje je sa dva štapa i u kolicima već bio stigao, mada ga je advokatica ubeđivala da ne dolazi jer je invalid. Seli su ispred sudnice 50 i čekali suđenje.

Napadač
Napadačfoto: Kurir

- Tanja neće ni sada doći, mislim. Ona je pametna i vas će da prevari - rekao je Stojanović svojoj advokatici. U tom trenutku stigla je A. M. i sela preko puta njih. Potom nastupa haos u hodniku Osnovnog suda u Nišu. Lazar Vujošević kaže da je deda bio odlučan da ubije devojku.

- U svom tom haosu, ja sam ga uhvatio za ruke. Sreća je što sam ga držao za ruku s britvom. I svom snagom sam ga podigao i odgurnuo od devojke - navodi

Vujošević i dodaje:

Romeo i Julija

- Uzeo je neku flašicu i popio iz nje. Nisam mogao da verujem da posle svega neko tako mirno može da sedne i, pomislio sam, popije vodu?! Ispostavilo se da je to kiselina kojom se ubio. Odmah se s klupe stropoštao na pod - objašnjava Vujošević.

mladi advokat
mladi advokatfoto: Kurir/M.S.

Blagoje je i na ranijim ročištima hteo da ubije Tanju M., ali se ona zbog bolesti nije pojavljivala u sudu. Druge pretpostavke navode da joj se nabacivao i da je u sudu hteo da inscenira sudbinu Romea i Julije tako što bi ubio i nju i sebe, ali se postavlja pitanje zašto je napao nedužnu devojku.

Brat povređene devojke

Oči su joj crvene od suzavca

Dalibor M., rođeni brat A. M., kaže da mu je sestra dobro, ali da je još uvek malo uplašena i ne može da veruje šta joj se dogodilo. - Razgovarao sam s njom i još uvek je pod nekim šokom, trauma koju je preživela je teška, ali savladaće ona to. Neshvatljivo je da je neko na taj način napadne u zgradi suda. Oči su joj još uvek crvene od suzavca i ima na vratu neku vrstu hematoma - rekao nam je Dalibor M.

(Kurir.rs/ Marko Stoiljković/ Foto: Kurir, M.S., privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track