JEZIVA ISPOVEST DEVOJČICE IZ JAGODINE KOJU JE SILOVAO UJAK: Pričao mi je da je to normalno! Dodirivao me je i govorio da me voli! POJAVILA SE I NOVA ŽRTVA!
Foto: Profimedia

STRAVIČNO

JEZIVA ISPOVEST DEVOJČICE IZ JAGODINE KOJU JE SILOVAO UJAK: Pričao mi je da je to normalno! Dodirivao me je i govorio da me voli! POJAVILA SE I NOVA ŽRTVA!

Crna Hronika -

Detalji istrage navodne obljube šesnaestogodišnje M. T. iz Velikog Popovića kod Jagodine. Devojčica tvrdi da je sa ujakom Goranom 2017. prvi put imala seksualne odnose

Mislila sam da će da prestane. Bilo mi je teško i stidela sam se. Pričao mi je da je dodirivanje po grudima i polnom organu isto kao i kada me pomazi po kosi. Govorio mi je da me voli i da je zaljubljen u mene.

Ovo je u svom iskazu pred istražnim organima rekla M. T. (16) iz Velikog Popovića kod Despotovca, koja je ujaka Gorana Marinkovića (38) prijavila za obljubu. Inače, njegova supruga Mirjana je hraniteljica devojčice. Prema njenim rečima, prvi kontakt sa njim imala je kao dvanaestogodišnjakinja, a prvi seksualni odnos prošle godine. Ona je rekla i da Goran nikada ništa nije radio na silu.

Rođena sestra šesnaestogodišnjakinje, M. T. (21), koja je takođe bila na hraniteljstvu kod Marinkovića, tužiocu je ispričala da je Goran legao u njen krevet i počeo da je dodiruje. Ali ona mu je, kako tvrdi, rekla da joj je ujak i da to ne radi. Ubrzo je otišla na školovanje u Kragujevac, gde se i preselila.

Plašeći se da se i sestri ne dogodi slično, ona joj je rekla da ju je Goran dodirivao "tamo gde ne bi trebalo stariji čovek, a kamoli rođak". Prema njenim rečima, M. T. (16) je "gledala kroz nju, kao da joj reči nisu dopirale".

foto: Profimedia

Goranova supruga Mirjana i majka Snežana bile su izričite u tvrdnji da je neko uvek bio kraj devojčice i da nikada nisu videle ništa sumnjivo. Međutim, njihovi iskazi su kontradiktorni. Dok Snežana tvrdi da je devojčica sve vreme spavala u istoj sobi sa njom, Goran je rekao da je ona bila u posebnoj sobi, u kojoj je nekada spavao i njegov sin. Goran, koga je jagodinska policija uhapsila zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba zloupotrebom položaja, odnosno sumnja da je u više navrata obljubio maloletnu devojku, ostao je pri stavu da se ništa nije dogodilo, a njegov sin je iskoristio pravo da ne svedoči.

Vaspitači Doma učenika "Jagodina", u kome je M. T. stanovala izjavili su da je Goran često dolazio i svađao se sa devojčicom. Pošto im je nešto bilo čudno u njihovom odnosu, danima su pažljivo razgovarali sa njom dok se dete nije "otvorilo" i sve ispričalo. Slobodan T., deda po ocu, dobio je rešenje o starateljstvu nad unukama.

Sledi veštačenje

Tužilaštvo je naložilo da komisija veštaka ispita psihičko stanje M. T., njen stepen zrelosti, fizičke i duševne razvijenosti u vreme događaja, ali i trenutno. Treba da se utvrdi i da li je sklona da izmišlja i da li je kao svedok sposobna da prenosi svoja opažanja o događajima od pre nekoliko godina. Veštaci će u obzir uzeti i činjenicu da je ona bila svedok kada je otac Srbislav zbog ljubomore 2014. godine usmrtio njenu majku Gordanu, a potom se ubio. Isto veštačenje predloženo je i za Gorana M.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track