KAKO JE UBIJEN MLADIĆ (18) U NOVOM BEOGRADU: Bio je navijač Rada, štićenik popravnog doma! UBICU NIJE POZNAVAO? (FOTO)
Foto: Kurir/Jelena Ivić

OBRAČUN

KAKO JE UBIJEN MLADIĆ (18) U NOVOM BEOGRADU: Bio je navijač Rada, štićenik popravnog doma! UBICU NIJE POZNAVAO? (FOTO)

Crna Hronika -

Mladić koji je u četvrtak po podne teško povređen, kad je njega i druga nepoznati napadač izbo nožem u parku u Ulici Dušana Vukasnovića, izdahnuo na Urgentnom centru nakon devet sati borbe za život

Miodrag Sutara (18), koji je izboden prekjuče u Ulici Dušana Vukasovića na Novom Beogradu kod broja 35, preminuo je u Urgentnom centru nakon devetočasovne borbe lekara za njegov život, dok je Filip J. (19), koji je sa Sutarom bio u društvu, lakše povređen.

Filip J. pronađen ovde
Filip J. pronađen ovdefoto: Kurir/Jelena Ivić

Kako nezvanično saznajemo, ubijeni je bio navijač fudbalskog kluba Rad.

Podsetimo, mladić koji je navodno bio štićenik popravnog doma u Kruševcu i njegov drug Filip J. (19) izbodeni su u četvrtak po podne oko 16.30 sati u parkiću između novobeogradskih zgrada.

Ranjen tražio pomoć

- Mladići su napadnuti pod nerazjašnjenim okolnostima. Napadač ih je jurio i ubadao, a oni su bežali. Filip, koji je zadobio ubode u leđa, srušio se kod stuba zgrade i ostao tu da leži, dok je ranjeni Miodrag nekako uspeo da dođe do autobuskog stajališta, gde je navodno od prolaznika tražio pomoć. Tu ga je zatekla neka žena koja je pozvala Hitnu pomoć, pa je on transportovan u Urgentni centar. Njegov drug zbrinut je na KBC Bežanijska kosa - prepričava naš izvor upućen u istragu i dodaje:

Stanari Mladići nisu iz ovog kraja

Komšije iz zgrade kod koje se desila krvava tuča juče nisu mogle da kažu ništa više o obračunu koji ih je uznemirio jer se desio usred bela dana. - Videli smo samo Hitnu pomoć i policiju kada su došle po mladiće. Zaista ih ne poznajemo i mislimo da nijedan od njih nije iz ovog kraja - rekli su stanari.

- Navodno, oni su, dok su bili svesni, policiji ispričali da je u parku došlo do tuče u kojoj je neko nasrnuo nožem na njih. Međutim, oni nisu znali da kažu ko ih je izbo. Operativci su pokušali da razgovaraju sa Filipom, ali on nije mogao da im pomogne u identifikaciji ubice - kaže naš izvor upućen u istragu.

Tragovi krvi na mestu gde je nađen Miodrag Sutara
Tragovi krvi na mestu gde je nađen Miodrag Sutarafoto: Kurir/Jelena Ivić

Bio na odsustvu

Prema nezvaničnim informacijama, pokojni Sutara štićenik je kruševačkog popravnog doma, a u trenutku napada nalazio se na odsustvu.

- Niko ne zna zašto se mladić našao sa Filipom J. baš na Novom Beogradu. Za sada se proverava mogućnost da je reč o sukobu navijača pošto su ovde navijačke grupe veoma jake i često se sukobljavaju u dogovorenim tučama u parkovima - rekao je izvor Kurira.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Bio je primeren, dobio je nagradno odsustvo

Kako nam je rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Marko Sutara je na vaspitnoj meri bio od maja 2017. godine zbog nasilničkog ponašanja. - U proteklom periodu je ispoljavao zadovoljavajuće vladanje i ponašanje i nije imao disciplinske prekršaje. Prema drugim štićenicima je imao korektan odnos, a takođe i prema službenim licima. Takođe, prihvatao je obaveze i zadatke koji se odnose na život i rad u domu. Dosad je tri puta koristio pogodnost odlaska na godišnji odmor u krugu porodice i tu pogodnost nije nijednom zloupotrebio. Ovo je bio četvrti put da koristi tu pogodnost. Imao je i tri dana nagradnog odsustva zbog radnog angažovanja u domu - rečeno je u Upravi.

Da podsetimo, u junu prošle godine u obračunu navijača koji se desio takođe na Novom Beogradu, i to nekoliko stotina metara dalje od mesta gde su izbodeni Sutara i njegov drug, usmrćen je tinejdžer Demir Jukić (18). On je ranjen iz vatrenog oružja u zakazanoj tuči u Ulici Ivana Ribara, a napadač je ispalio hitac u Jukića, koji je dva i po meseca nakon toga bio na bolničkom lečenju. Nažalost, mladić je zbog težine povreda sve vreme bio u kritičnom stanju, pa je preminuo.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track