MINISTAR STEFANOVIĆ O AKTIVNOSTIMA SRPSKE POLICIJE: Stopa kriminala za 19 odsto manja u odnosu na prošli mesec
Foto: MUP Srbije

Rezultati prestavljeni na konferenciji za medije

MINISTAR STEFANOVIĆ O AKTIVNOSTIMA SRPSKE POLICIJE: Stopa kriminala za 19 odsto manja u odnosu na prošli mesec

Crna Hronika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija u poslednjih mesec dana, u cilju podizanja nivoa bezbednosti i sigurnosti građana, preduzela niz mera i radnji prema bezbednosno interesantnim osobama i istakao da, u tom periodu, na teritoriji naše zemlje nije počinjeno nijedno ubistvo koje je posledica obračuna kriminalnih grupa.

Stefanović je na konferenciji za novinare objasnio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon analize izvršenih krivičnih dela na teritoriji Srbije, naročito sagledavanjem teških krivičnih dela i obračuna određenih kriminalnih grupa, pojačalo prisustvo policije na terenu, što je dovelo do smanjenja ukupne stope kriminala za 19 odsto u odnosu na prethodni mesec. Ministar je precizirao da je, kao rezultat tih aktivnosti, zabeleženo i smanjenje imovinskih delikata i razbojništava za oko 25 odsto.

"Što se tiče ubistava i teških ubistava nije izvršeno nijedno ubistvo kao posledica obračuna kriminalnih grupa. Krivična dela sa elementima nasilja, koja su za posledicu imala teške telesne povrede smanjena su za 22 odsto, a što se tiče krađa i teških krađa bilo ih je manje za 16 odsto u odnosu na prethodni mesec“, precizirao je Stefanović i dodao da je zabeleženo i smanjenje krivičnih dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila za oko 30 odsto, navodi se u saopštenju MUP.

Prema njegovim rečima sve aktivnosti pripadnici MUP poslova sprovodili su u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, Krivičnim zakonom i Zakonom o policiji, kao i drugim pravnim aktima koja se odnose na postupanje policije.

(Kurir.rs/Foto: MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track