Najnovije vesti

ZASTUPAO GA DESET GODINA: Ubijeni advokat branio Luku Bojovića pred srpskim i španskim sudovima od ovih optužbi
Foto: Aleksandar Jovanović

tragično

ZASTUPAO GA DESET GODINA: Ubijeni advokat branio Luku Bojovića pred srpskim i španskim sudovima od ovih optužbi

Crna Hronika

Ubijeni Dragoslav Miša Ognjanović se kao advokat pojavljuje u postupcima protiv Bojovića više od 10 godina unazad. On ga je zastupao na jednom od prvih suđenja, nakon hapšenja zbog nelegalnog oružja i falsifikovanih isprava, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu 2008. godine.

Bojoviću, tada potpuno nepoznatom široj javnosti, suđeno je zajedno sa Dragoslavom Miloradovićem, jednim od bliskih prijatelja koji je ubijen krajem maja ove godine.

foto: Profimedia

Mediji će zabeležiti da je Ognjanović u završnoj reči u tom postupku rekao da je Bojović nevin jer falš dokumenta nije nabavio kako bi ih koristio. Sud mu je poverovao i oslobodio novog vođu zemunskog klana.

Nepunih 10 godina kasnije, Ognjanović će prisustvovati sahrani Miloradovića, zajedno sa najistaknutijim pripadnikom klana, Veljkom Banovićem Votkom, koji će ubrzo potom biti uhapšen u Belgiji. I u brojnim slučajevima koji će uslediti unapred se znalo: Bojovićev advokat biće Miša Ognjanović.

Advokat je branio Bojovića i pred srpskim i pred španskim sudom, sa promenljivim uspehom: Luka je u Španiji osuđen na višegodišnju robiju, ali je u Srbiji oslobođen za ubistva i pokušaje ubistava Branka Jeftovića Jorge, Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka - rivala koji su povezivani sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana, Lukinog “mentora”.

foto: Aleksandar Jovanović

Ognjanović je zastupao i Lukinu majku Anđelku u bizarnom slučaju hapšenja zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od članova gupe Slobodana Šaranovića. Šaranović (ubijen prošle godine) organizovao je grupu koja je ubila Lukinog brata Nikolu - Ognjanović je u tom postupku zastupao oštećenu porodicu Bojović.

Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je sinoć na Novom Beogradu, a u pucnjavi je ranjen i njegov sin Petar.

Ognjanović je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe. Njegov sin, prema svemu sudeći, nije bio meta napada - ranjen je u desnu šaku i zbrinut je u Urgentnom centru, odakle je ubrzo pušten.

Telo ubijenog advokata poslato je na obdukciju nakon čega će bit sahranjen.

(Kurir.rs/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...