VEZALI MILOSAVA, A PRE TOGA MU UKRALI 26.000 DINARA: Određen pritvor do 30 dana otmičarima dede Jelene Đoković
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

Na predlog Višeg javnog tužilaštva

VEZALI MILOSAVA, A PRE TOGA MU UKRALI 26.000 DINARA: Određen pritvor do 30 dana otmičarima dede Jelene Đoković

Crna Hronika -

Na predlog Višeg javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenima za pljačku i pokušaj otmice Milosava Radisavljevića (83), dede Jelene Đoković.

Pritvor je određen za Branislava M. (36) iz Sremske Mitrovice i Dragana J. (38) iz Beograda, koje tužilaštvo sumnjiči da su izvršili krivično delo iznude u pokušaju, odnosno, da su učestvovali u otmici Radisavljevića.

Branislav M. već odavno je poznat istražnim organima, a osuđivan je na ukupno 14 godina zatvora, i to zbog razbojništva, teških krađa i nedozovljenog posedovanja oružja.

"Tokom poslednjeg izdržavanja kazne od pet godina zatvora zbog razbojništva, ovaj muškarac došao je na ideju da upadne u kuću dede Jelene Đoković i otme ga, nakon čega će tražiti otkup. Naime, on je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković i koja je, između ostalog, pričala o svom deki. Tada je Matiću sinula ideja da ga otme", kaže izvor upoznat sa istragom.

Podsetimo, u noći između srede i četvrtka razbojnici su odveli Milosava Radisavljevića, dedu Jelene Đoković, Novakove supruge, i vezali ga lisicama za stub u njivi. Čitava porodica pod stresom je zbog ovog nemilog događaja.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Profimedia, Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja