SRBI KRALI NA ZAKINTOSU: Policija uhapsila dva mladića, plen veći od 11.000 evra
Foto: Conrad Elias / Alamy / Alamy / Profimedia

Harali po Grčkoj

SRBI KRALI NA ZAKINTOSU: Policija uhapsila dva mladića, plen veći od 11.000 evra

Crna Hronika -

Ključna osoba za njihov pronalazak i hapšenje, prema navodima, bio je vlasnik soba u kojima su odseli po dolasku na ostrvo

Grčka policija je uhapsila dva mladića (20) i (22) iz Srbije zbog sumnje дa su na Zakintosu ukrali 7.000 evra, nakit vredan 4.000 evra, sat i mobilni telefon, prenose tamošnji mediji.

Na osnovu saopštenja za medije Policijske uprave Jonskih ostrva, njih dvojica su pre nekoliko dana došli na Zakintos, ali ubrzo je postalo jasno da nisu došli samo da odmaraju.

Ključna osoba za njihov pronalazak i hapšenje, prema navodima, bio je vlasnik soba u kojima su odseli po dolasku na ostrvo.

Upravo njegova ćerka bila je žrtva krađe i njoj je nestao novčanik sa 7.000 evra iz turističke kancelarije koja se nalazila u okviru kompleksa u kom su mladići odseli. Nakon nestanka novčanika, sumnja je pala na njih dvojicu i obaveštena je policija.

Tokom pretresa sobe koju su iznajmili, pronađeno je 4.000 evra sakrivenih u čarapama, ali i nakit čija vrednost je procenjena na 4.000 evra, te manja količina indijske konoplje. Ipak, to nije bilo sve jer su ubrzo bezbednosne službe Zakintosa otkrile da su mladići navodno odgovorni za situaciju u kojoj je jednom turisti na plaži Laganas ukradena torba u kojoj su bili mobilni telefon, sat i novac.

Neki od objekata koji su pronađeni kod njih vraćeni su vlasnicima.

Istragu sprovodi Odeljenje za bezbednost Zakintosa i proverava se da li su uhapšeni učestvovali u još nekim krađama. Protiv dvojice osumnjičenih Srba podignute su optužnice, piše grčki "Imerazante".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track