HRVATSKIM HULIGANIMA 15 DANA ZATVORA: 14 navijača Hajduka ide u Padinsku Skelu, ostali oslobođeni
Foto: Printscreen, MUP Srbije

pljačka benzinske stanice u vrčinu

HRVATSKIM HULIGANIMA 15 DANA ZATVORA: 14 navijača Hajduka ide u Padinsku Skelu, ostali oslobođeni

Crna Hronika -

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača "Hajduka" iz Splita sa po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno.

Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sudom u Beogradu završeno je kasno sinoć nakon čega je usledila izrada sudskih odluka.

Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su učestvovali u pljački benzinske stanice "Mol" u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi".

Oni će biti poslati u zatvor u Padinskoj Skeli.

Trojica su kažnjena novčano sa po 20 000 dinara zbog nošenja palica i baklji, a a policija je identifikovala i huligana koji je na benzinskoj pumpi pisao ustaške grafite.

Tokom suđenja koje je počelo popodne i trajalo do 22 časa, saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak, rekao je za Tanjug predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović.

Saslušani su sledeći najvijači: Blagaić Rino, Matić Tomislav, Mustapić David, Madunić Toni, Aničić Luka, Krželj Mateo, Martinić Dragan Vili, Nikolić Jure, Ledenko Luka, Štefanac Roko, Durdov Ante, Gadžić Ivan, Marinčić Tomislav, Senkić Ivan, Kučić Roko, Perica Duje, Ojdanić Teo, Šarić Ante, Guša Davor, Gusić Janjić Marko, Malenović Saša, Prolić Ivan, Caktaš Rino, Despotović Domagoj, Katunarić Karlo, Lekić Stipe, Ljubić Zvonimir.

Jedan okrivljeni koji je juče bio priveden u Grockoj je maloletan, pa se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.

Nakon ispitivanja u policiji u Grockoj policija je protiv navijača "Hajduka" podnela prekršajne prijave zbog prekršaja "drsko i beobzirno ponašanje u grupi" iz Zakona o javnom redu i miru, za koje je zaprećena kazna rada u javnom interesu ili zatvor od 30 do 60 dana.

Prijavom se terete da su na jednoj pumpi u Vrčinu u četvrtak oko 3.30 sati posle ponoći uzeli robu iz prodavnice u vrednosti od oko 200.000 dinara ne plativši.

Takođe, jedan od okrivljenih se tereti da je ispisao grafit sa ustaškim simbolima. Na taj način su ugrozili sigurnost građa kao i imovine, kaže se u prekršajnim prijavama. Oni će imati pravo žalbe u roku od osam dana, ali ove žalbe neće odložiti izvršenje eventualnih kazni.

To znači da će ukoliko budu osuđeni na zatvor, odmah biti sprovedeni na izdržavanje.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen, MUP Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track