SPASEN BICIKLISTA IZ KRUŠARA KOD ĆUPRIJE: Mladić se survao u provaliju, duboku 10 metara!
Foto: CentralMedia

AKCIJA

SPASEN BICIKLISTA IZ KRUŠARA KOD ĆUPRIJE: Mladić se survao u provaliju, duboku 10 metara!

Crna Hronika -

Radovan Marković (31) iz Krušara upao je biciklom u jarak, a uspešnom akcijom Hitne pomoći, policije i vatrogasaca, spasen je sigurne smrti

Hitna pomoć, vatrogasci i policija iz Ćuprije 2. jula oko ponoći spasli su sigurne smrti Radovana Markovića (31) iz Krušara, koji je teško povređen nakon što je biciklom sleteo sa mosta u 10 metara duboku provaliju.

foto: CentralMedia

Kako saznajemo, spasilačkom akcijom izbegnuta je još jedna tragedija u porodici Marković, pošto je u februaru 2017. godine Radovanov brat Goran poginuo u saobraćajnoj nesreći kada ga je udario autobus na ulazu u Paraćin.

Ceo Krušar tugovao je tada za nastradalim Goranom, koji je izgubio život kada je krenuo kod prijatelja u Paraćin da bi ih pozvao na rođendan.

Sličnu sudbinu je u utorak za dlaku izbegao Goranov brat Radovan.

- On je preživeo pad u duboku provaliju. Tom prilikom je polomio koleno i teško je povredio glavu. Pre nego što su ekipe za spasavanje stigle na mesto nesreće, mladić je mokar ležao u travi i nije mogao da se pomeri - rekao je izvor lokalnim medijima i dodao:

- Organizovano izvlačenje povređenog mladića trajalo je oko pola sata, a prvo je stigla ekipa Hitne pomoći. Sa mosta smo razgovarali s Radovanom dok je ležao u travi. Bio je promrzao. Držali smo ga budnim dok smo čekali vatrogasce i policiju - izjavio je za jedan lokalni portal medicinski tehničar Srđan Stojković.

foto: CentralMedia

Kako je rekao, ubrzo je na mesto incidenta stigla i vatrogasna ekipa sa lancima i konopcima za izvlačenje.

- Vezali smo konopac za drvo iznad mosta i prvo su sišla dva vatrogasca i doktorka, a zatim vozač Hitne pomoći i ja. Prešli su reku i doveli ga do obale, a mi smo na konopcu čekali da ga preuzmemo. Doktorka ga je pregledala u travi visine dva metra. Spustio sam joj spinalnu dasku za kičmu i udlage za fiksaciju. Ona je s vatrogascima opremila Radovana za transport i izvlačenje iz provalije. Dva vatrogasca, nas dvojica i doktorka u nagibu 90 stepeni s konopcem. Oni drže donji deo daske s mladićem, mi gornji i vučemo. Izvlačenje je trajalo 20 minuta i najbitnije je što je bilo uspešno. Radovan je potom prevezen na Prijemno-trijažno odeljenje Opšte bolnice u Ćupriji - dodao je Stojković.

Mogući uzrok incidenta Bio pod dejstvom alkohola

Uzrok incidenta je to, kako su lokalni mediji preneli, što je biciklista upravljao biciklom pod dejstvom alkohola. - Radovan je imao 1,4 promila alkohola u krvi i pretpostavlja se da je zbog toga pao s mosta u provaliju. On je prevezen u ćuprijsku bolnicu i život mu nije u opasnosti - prenose mediji.

(Kurir.rs/D.Stamenković/Foto:CentralMedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track