Najnovije vesti

OTAC UBIJENOG MARIJA OTKRIVA: Mitar je rekao mom rođenom bratu da će mi ubiti sina, ali on mi to nije preneo! DA SAM ZNAO, SPASAO BIH GA!
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram

POTRESNA ISPOVEST

OTAC UBIJENOG MARIJA OTKRIVA: Mitar je rekao mom rođenom bratu da će mi ubiti sina, ali on mi to nije preneo! DA SAM ZNAO, SPASAO BIH GA!

Crna Hronika

„Veče pre zločina Mitar Vuković je mom bratu Saši ispričao da će udariti tamo gde me najviše boli, ali nažalost ta poruka nije stigla do mene, jer bismo verovatno uspeli da sprečimo ubistvo moga sina!”

Ovo u ispovesti kaže Nikola Trtić, otac Marija Trtića (28), kuma pevačice Goce Tržan, koga je prošle srede u Đurđevu u njegovoj kući ubio Mitar Vuković (66) koji je zatim i sebi presudio.

Te reči koje je ubica Mitar Vuković izgovorio pred Nikolinim bratom, rođenim stricem ubijenog Marija, samo potvrđuju da je planirao zločin. Ubica je, pripremio čak tri šaržera za “tetejac”.

foto: Vladimir Šporčić

Kada je ispraznio prvi okvir, stavio je novi šaržer, jer je mladića pogodilo sedam metaka, a dva hica su završila u kući. Vuković je sebi prislonio pištolj na slepoočnicu i ubio se, a sumnja se da je motiv zločina dug koji je prema njemu imao mladićev otac Nikola.

U vreme zločina, Nikola Trtić je bio na Hvaru, odakle je došao čim je čuo da mu je njegov nekadašnji prijatelj i poslovni saradnik ubio sina.

foto: Vladimir Šporčić

- Moj brat rođeni, Saša, veče pre zločina bio je na večeri sa Vukovićem gde je ovaj rekao da će „udariti tamo gde me najviše boli”. Saša sa Mariom nije govorio pet godina. Nije pričao ni sa mnom. Nije razgovarao sa rođenim bratancem, koga je ceo svet voleo i koji je bio idealan dečko. Vredan, imao je svoju firmu, predan porodici, prijateljima, pouzdan. O tom upozorenju, pretnjama, ispričao je našem ocu, ali, nažalost, ja nisam obavešten. Da jesam... Sigurno bih sprečio to - kaže otac ubijenog mladića.

O odnosu s ubicom Mitrom Vukovićem, Nikola Trtić kaže da su bili prijatelji do pre četiri godine, kao i da je on „redovno, svakog meseca, izvršavao svoje obaveze”.

foto: Printscreen Instagram

- Poznavali smo se od 1986. godine. Bili smo poslovni partneri, prijatelji, Čak je jedna od njegovih bivših žena sestra moje supruge. Međutim, Mitru su samo pare bile važne... A bio je ljubomoran na mene, na našu porodicu, lep život i harmoniju koja je vladala među nama. Ko zna šta se njemu motalo po glavi? Ali sigurno je da nije bio baš sasvim čist - navodi Nikola, i ponavlja da je prema Vukoviću izvršavao svoje obaveze, i to svakog meseca, ne precizirajući da li je to vraćanje duga nekadašnjem poslovnom partneru, prijatelju i pašenogu.

Podsetimo, Mario Trtić se oko 11 sati  u sredu 8. avgusta motorom odvezao od kuće, i krenuo je u pravcu Žablja. Njegova sestra Nina je pet sati kasnije prijavila policiji da se Mario ne javlja na pozive na mobilni telefon, a patrola je njegovu vespu našla ispred Vukovićeve kuće u Ulici Vuka Karadžića.

foto: Slađana Stojanović

U kući su nađena dva leša u lokvi krvi, a pored njih 500 evra. Verovatno je taj novac doneo Mario da bi vratio deo duga. Navodno, u kući je bilo ugovora o pozajmici između Vukovića i Nikole Trtića. Pominje se da je ubica nekadašnjem poslovnom partneru pozajmio oko 300.000 evra, ali mu je u međuvremenu vraćen i deo novca.

Vuković je, prema sadašnjim saznanjima, planirao zločin pa je neizvesno da li bi odustao od ubistva Marija Trtića, sina svog bivšeg poslovnog partnera i druga, i da mu je mladić doneo mnogo veću sumu od one koja je nađena pored njihovih leševa.

(Kurir.rs/Blic-A.A.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...