Najnovije vesti

DEČAK IZ NOVOG SADA SE SLUČAJNO OBESIO? Imao je velike planove, hvalio se da je spreman za nove pobede! Poznanici U ŠOKU!
Foto: Privatna Arhiva

ŠOK

DEČAK IZ NOVOG SADA SE SLUČAJNO OBESIO? Imao je velike planove, hvalio se da je spreman za nove pobede! Poznanici U ŠOKU!

Crna Hronika

Miroslav Anđelov, vlasnik košarkaškog kluba u kome je Robert Mugoša (15) trenirao, kaže da je siguran da dečak nije izvršio samoubistvo

Novosađani koji su poznavali Roberta Mugoša (15), uspešnog košarkaša, koji se u ponedeljak obesio o cev radijatora, i dalje su u šoku zbog njegove iznenadne smrti. Niko ne želi da poveruje da je Robert sebi oduzeo život, a njegovi prijatelji i porodica gotovo su sigurni da je stradao nesrećnim slučajem.

 

Miroslav Anđelov, predsednik kluba Sports vorld, u kojem je mladić trenirao godinama, kaže za Kurir da veruje da se Robert nije ubio.

 

Promenio klub

 

- Poznavao sam ga dugo, jer je četiri godine trenirao kod nas, i mislim da on to nije želeo da uradi, već da je probao nešto da eksperimentiše - kaže Anđelov i dodaje da je Mugoša nedavno prešao u drugi klub.

 

 

- Rešio je da promeni klub jer su neki njegovi drugovi to učinili, pa je pošao za njima. Inače, trebalo je da i on sa nama ide na pripreme na Zlatiboru, ali kada se vratio sa mora, doneo je odluku da pređe u drugi klub - kaže Miroslav, koji ne može da dođe sebi od šoka.


Ono što je i njemu, ali i Robertovom treneru čudno jeste činjenica da je mladić dan pre tragedije zvao trenera.


- Nazvao ga je da mu se zahvali i da mu kaže šta mu je ideja i zašto ide u drugi klub. Pohvalio se treneru da je na moru smršao i porastao i da je spreman za nove pobede. Pričao mu je o planovima za budućnost i šta sve želi da postigne u životu. Ni u jednoj reči nije nagovestio da će uraditi to što je uradio - ističe naš sagovornik.

 

foto: Slađana Stojanović

 

Bio omiljen u društvu

 

On tvrdi da Robert nikada nije bio u kontaktu sa narkoticima, jer su u klubu imali redovne i stroge preglede.


- Ne da ne verujem u priče da je koristio marihuanu, nego sam siguran da to nije istina - izričit je Anđelov.


Da je Robert bio omiljen u društvu, govori i to što su njegovi drugovi, zbog njegove velike ljubavi prema košarci, zakazali memorijalni turnir za 1. septembar.


- Želimo da se na nekom zidu ili fasadi oslika mural sa Robertovim likom kako bismo sačuvali uspomenu na njega. Zato smo odredili simboličnu kotizaciju za turnir, a sve što prikupimo daćemo za mural - kažu drugari.

 

Tragično
Novosađanka tajnu odnela u grob


Smrt Aleksandre Božić (20) iz Novog Sada, koja je početkom avgusta, dva sata posle ponoći, izvršila samoubistvo skočivši sa Mosta slobode u Dunav, za njene roditelje i prijatelje i dalje je potpuna misterija. Prema rečima njenih najmilijih, Aleksandra nije imala ni jedan jedini razlog da naudi sebi. Kako su ispričali njena majka i brat, ona je bila vesela i uspešna devojka, puna života i planova. I baš kao u slučaju Roberta, ništa nije ukazivalo na to da bi mogla da naudi sebi.

 

(Kurir.rs/S. Stojanović/Foto: Privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...