DEČAK IZ NOVOG SADA SE SLUČAJNO OBESIO? Imao je velike planove, hvalio se da je spreman za nove pobede! Poznanici U ŠOKU!
Foto: Privatna Arhiva

ŠOK

DEČAK IZ NOVOG SADA SE SLUČAJNO OBESIO? Imao je velike planove, hvalio se da je spreman za nove pobede! Poznanici U ŠOKU!

Crna Hronika -

Miroslav Anđelov, vlasnik košarkaškog kluba u kome je Robert Mugoša (15) trenirao, kaže da je siguran da dečak nije izvršio samoubistvo

Novosađani koji su poznavali Roberta Mugoša (15), uspešnog košarkaša, koji se u ponedeljak obesio o cev radijatora, i dalje su u šoku zbog njegove iznenadne smrti. Niko ne želi da poveruje da je Robert sebi oduzeo život, a njegovi prijatelji i porodica gotovo su sigurni da je stradao nesrećnim slučajem.

Miroslav Anđelov, predsednik kluba Sports vorld, u kojem je mladić trenirao godinama, kaže za Kurir da veruje da se Robert nije ubio.

Promenio klub

- Poznavao sam ga dugo, jer je četiri godine trenirao kod nas, i mislim da on to nije želeo da uradi, već da je probao nešto da eksperimentiše - kaže Anđelov i dodaje da je Mugoša nedavno prešao u drugi klub.

- Rešio je da promeni klub jer su neki njegovi drugovi to učinili, pa je pošao za njima. Inače, trebalo je da i on sa nama ide na pripreme na Zlatiboru, ali kada se vratio sa mora, doneo je odluku da pređe u drugi klub - kaže Miroslav, koji ne može da dođe sebi od šoka.

Ono što je i njemu, ali i Robertovom treneru čudno jeste činjenica da je mladić dan pre tragedije zvao trenera.

- Nazvao ga je da mu se zahvali i da mu kaže šta mu je ideja i zašto ide u drugi klub. Pohvalio se treneru da je na moru smršao i porastao i da je spreman za nove pobede. Pričao mu je o planovima za budućnost i šta sve želi da postigne u životu. Ni u jednoj reči nije nagovestio da će uraditi to što je uradio - ističe naš sagovornik.

foto: Slađana Stojanović

Bio omiljen u društvu

On tvrdi da Robert nikada nije bio u kontaktu sa narkoticima, jer su u klubu imali redovne i stroge preglede.

- Ne da ne verujem u priče da je koristio marihuanu, nego sam siguran da to nije istina - izričit je Anđelov.

Da je Robert bio omiljen u društvu, govori i to što su njegovi drugovi, zbog njegove velike ljubavi prema košarci, zakazali memorijalni turnir za 1. septembar.

- Želimo da se na nekom zidu ili fasadi oslika mural sa Robertovim likom kako bismo sačuvali uspomenu na njega. Zato smo odredili simboličnu kotizaciju za turnir, a sve što prikupimo daćemo za mural - kažu drugari.

Tragično Novosađanka tajnu odnela u grob

Smrt Aleksandre Božić (20) iz Novog Sada, koja je početkom avgusta, dva sata posle ponoći, izvršila samoubistvo skočivši sa Mosta slobode u Dunav, za njene roditelje i prijatelje i dalje je potpuna misterija. Prema rečima njenih najmilijih, Aleksandra nije imala ni jedan jedini razlog da naudi sebi. Kako su ispričali njena majka i brat, ona je bila vesela i uspešna devojka, puna života i planova. I baš kao u slučaju Roberta, ništa nije ukazivalo na to da bi mogla da naudi sebi.

(Kurir.rs/S. Stojanović/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track