VAPAJ ĆERKE TEŠKO POVREĐENE NOVINARKE SANDRE DENDE! Lekari su nam rekli: Molite se bogu da preživi
Foto: Privatna Arhiva

Ispovest ćerke

VAPAJ ĆERKE TEŠKO POVREĐENE NOVINARKE SANDRE DENDE! Lekari su nam rekli: Molite se bogu da preživi

Crna Hronika -

Sestra Nina, tata i ja smo jako uplašeni za mamu, strahujemo za njen život, pogotovo jer su nam lekari u nedelju rekli da se molimo bogu da preživi.

Ovo za Kurir kaže Ana, ćerka novinarke i producentkinje Sandre Dende, koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći u nedelju na lokalnom putu u Kovinu.

Novinarka čeka operaciju... Sandra sa ćerkama Ninom i Anom
Novinarka čeka operaciju... Sandra sa ćerkama Ninom i Anomfoto: Privatna Arhiva

Sandra, koja je radila u televizijskoj emisiji „Kuća je od srca“ i koja je u tom trenutku išla da obiđe kuću koju su gradili jednoj porodici, nalazila se u automobilu „opel“, kojim je upravljala Dragana J., kada je vozilo upalo u kanal dubok tri metra i prevrnulo se. Novinarka i Dragana J. su tom prilikom povređene, dok je mladić koji je bio s njima u kolima, a čijoj su porodici gradili kuću, prošao bez ikakvih povreda.

Žena vozila bez dozvole

- Mama se vozila u automobilu sa Draganom, ženom koja radi kao producent i organizator te emisije, i sa sinom čoveka čija se kuća gradi. Dragana je upravljala vozilom, ali ta žena uopšte nema vozačku dozvolu. To niko iz produkcije nije znao, nikome nije htela da kaže. Tek kada je policija došla na uviđaj, ustanovljeno je da žena uopšte nema vozačku dozvolu - kaže za Kurir potresena Ana Denda.

Kako devojka objašnjava, njena majka je veoma odgovorna i ne voli brzu vožnju, a poznata je i kao neko ko vodi računa s kim seda u auto.

- Odlično poznajem svoju majku, znam koliko se plašila brze vožnje celog života i koliko je vodila računa o tome da ne ulazi u automobil s bilo kim. Da je znala da Dragana nema dozvolu, nema šanse da bi ušla u kola s njom. Ispostavilo se da je mama najteže povređena. Ispala je do pola kroz prozor automobila, pa su je kola prikleštila dok su se prevrtala. Morala je da dođe specijalna služba da je izvuče, a nakon toga su je odvezli u Urgentni centar. Tamo su joj intubirali pluća, stavili su je u veštačku komu da ne bi trpela jake bolove. Prvu noć je stanje bilo stabilno, ali su nam lekari rekli da je stanje kritično prvih 48 sati - ispričala nam je ćerka povređene novinarke.

Sandra išla da obiđe radove... Kuća u Kovinu
Sandra išla da obiđe radove... Kuća u Kovinufoto: Kurir

Smrskana joj vilica

Sandra Denda se nalazi u veštačkoj komi na odeljenju intenzivne nege kako bi se brže oporavila. Ona je, prema nezvaničnim informacijama, doživela lakši potres mozga, slomljena joj je kost u blizini kuka, polomljena su dva rebra, kao i kosti lica.

- Trebalo bi da joj sutra bude operisana vilica, pošto je smrskana u udesu - rekao je izvor.

Porodica kivna

IZ PRODUKCIJE NISU ZVALI

Ana Denda tvrdi da niko iz produkcijske kuće „Šadouz“, koja stoji iza emisije „Kuća od srca“, nije kontaktirao s porodicom.

- Žarko Lazić, vlasnik produkcije u kojoj mama radi, nije nam se uopšte javio. Da je hteo, mogao je da nađe broj telefona i da nas pozove, barem da nas pita u kakvom je stanju. Ona kod njega radi od juna kao producent i organizator - kaže naša sagovornica.

foto: Kurir

Vozili neregistrovan auto

PREKRŠAJNA PROTIV VLASNIKA „OPELA“

Kako Kurir nezvanično saznaje, protiv Dragane J., koja je upravljala automobilom „opel“ u kome su se nalazili Sandra Denda i mladić A. A. (21), biće podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

- Žena koja je upravljala navodno je zaposlena u produkcijskom timu emisije „Kuća od srca“. Zbog povreda koje su zadobili učesnici nesreće niko od njih još nije saslušan, ali se očekuje da će do toga doći kada se njihovo zdravstveno stanje popravi - rekao je izvor i dodao da je automobil u vlasništvu A. A. i da na njemu nije bilo registarskih tablica.

- Auto nije registrovan i protiv A. A. će biti podneta prekršajna prijava jer je omogućio licu koje nema vozačku dozvolu da upravlja vozilom - dodao je izvor.

foto: Dragana Udovičić

Žarko Lazić

BEZ KOMENTARA

U produkcijskoj kući „Šadouz“ nisu želeli da komentarišu nesreću koju su doživeli njihovi zaposleni.

- Sandra je radila mesec dana kod nas u produkciji, bila je volonter i učestvovala je u izgradnji kuće u Kovinu - kratko su rekli, a Žarko Lazić, voditelj emisije u kojoj je Sandra radila, ali i vlasnik ove produkcijske kuće, takođe je poručio da nema komentar.

- Hvala vam na brizi - rekao je Lazić za Kurir.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

ZAOKRET SVETSKIH SILA: Angela zbog Trampa menja stav o Kosovu

PRIČA O KOJOJ BRUJI SRBIJA: Branislav Đorđević Her Žika iz Batajnice, tražio sina, a našao unuče!

BIZARNO! NENAD ŠIPKA PROPEVAO: Forenzičar snimio spot o ubijenoj Jeleni Marjanović

MITAR MRKELA PRED SALCBURG: Zvezda MORA da da gol!

ŽESTOKA ESTRADNA PLJUVAČINA: Dara Bubamara: Vidiću, ti si dupelizac, Vidić: Ti si porno čivava!

SVETLANA BOJKOVIĆ ZA KURIR: Taksisti obožavaju "Bolji život"

U NEMANJINOJ 11 KO NA BOJNOM POLJU: Zorana u ratu s pola Vlade

INŽENJERI OGORČENI ZBOG ZAHTEVA DA IM SE ODUZME LICENCA: Naš projekat nije srušio zid na Koridoru 11, a mi na stubu srama

VALJEVCI REŠENI DA ODAJU POČAST NAŠEM NAJBOLJEM TENISERU: Tron u klubu "Ritern" čeka Novaka Đokovića

PORUKA NEDUŽNE DEVOJKE: Sara Vidak iz zatvora hrabri roditelje Ljubim vas, ne brinite se!

LUNA TEŠKO PODNOSI KRAH LJUBAVI: Zbog Slobe se još lečim kod psihijatra!

ŽIVOJINOVIĆI SE PROVODE NA DALEKOJ DESTINACIJI: Brena trudnu Priju odvela na Jamajku!

SRBIN ODUŠEVIO ENGLEZE! KAKAV MITAR, STRAŠAN MITAR! Napadač Fulama sa tri gola deli prvo mesto na listi strelaca Premijer lige

SAMO UZ KURIR poklon ikona s molitvom Uspenju presvete Bogorodice.

Danas se obeležava Velika Gospojina, jedan od najvećih hrišćanskih praznika posvećen vaznesenju presvete Bogorodice.

Predanje kaže da je Bogorodica živela 60 godina, prema nekim izvorima 72, da je nadživela svoga sina i kao svedok mnogih slavnih događanja, nastavila njegovu misiju.

Na ikonama, ovaj praznik se obično predstavlja tako što se ikonopiše postelja na kojoj leži Bogorodica sa prekrštenim rukama na grudima. Sa obe strane ležaja nalaze se svećnjaci sa upaljenim svećama. Uz noge Bogorodice Sv. Petar kadi kadionicom, uz glavu su Sv. Apostol Pavle i Sv. Apostol Jovan, a ostali Apostoli su uz odar. Prisutni su i veliki hrišćanski pisci Sv. Dionisije Areopagit, Irotej i Timotej koji drže Jevanđelje; tu su i žene koje plaču. Iznad Bogorodice je Hristos koji drži dušu Bogorodice u vidu deteta, okružuju Ga svetlost i Anđeli.

Kako prazniku prethodi dvonedeljni post, 28. avgusta posebno žene idu na pričest jer se ovaj dan se smatra praznikom majki i dece.

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

foto: Foto: Promo

Kurir / I. Ercegovčević - J. Ivić

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja