SRĐAN LJEŠKOVIĆ, ADVOKAT SARE VIDAK: Posetio sam je u zatvoru, potpuno je spremna za suđenje!
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen Google Street View

BRANIĆE SE ISTINOM

SRĐAN LJEŠKOVIĆ, ADVOKAT SARE VIDAK: Posetio sam je u zatvoru, potpuno je spremna za suđenje!

Crna Hronika -

Beograđanka Sara Vidak (20) preksutra bi trebalo da iz zatvora Spuž bude prebačena u Osnovni sud u Kotoru, u kom joj počinje suđenje za navodni napad na sudiju prekršajnog suda Jelenu Stanišić.

Kako je za Kurir potvrdio Sarin branilac, advokat Srđan Lješković, studentkinja iz Beograda je potpuno spremna za početak postupka i ona će izneti svoju odbranu.

- Posetio sam danas u pritvoru Saru Vidak, bio sam sa njom oko sat i po vremena. Dobro je raspoložena i potpuno spremna za suđenje jer će ona samo ispričati istinu, odnosno šta se i kako dogodilo. Zbog toga i nismo imali puno posla oko pripreme odbrane - kaže advokat Lješković.

Podsetimo, optužnicom koju je tužilaštvo podiglo, devojci se stavlja na teret da je napala sudiju i nanela joj lake telesne povrede. Incident zbog kog se našla iza rešetaka dogodio se 14. avgusta u Sudu za prekršaje, pošto je sudija koja je kaznila Sarinog verenika Stevana Prpu u zapisnik o prekršaju unela pogrešne registarske tablice. Studentkinja se sa verenikom, majkom i devetogodišnjim bratom vratila do sudije Stanišić, kako bi je zamolili da upiše ispravne podatke, ali je ona tada napala devojku i uhvatila ju je za ruku. Kada je shvatila da je preterala, okrivila je Saru da je ona nju napala i da joj je nanela lake telesne povrede, odnosno ogrebotine ruke. Međutim, kako je Kurir ekskluzivno objavio, navodne povrede ne vide se na fotografiji na kojoj je sudija dan posle incidenta uslikana u jednom restoranu.

(Kurir.rs/J.S./ foto Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track