HRVATI BRUJE O OPASNOM KRIMINALCU IZ SRBIJE: Pre 3 godine PRETUKAO FOTOGRAFA u Novom Pazaru a sada je uhapšen u Makarskoj!
Ilustracija, Foto: Profimedia

određen mu istražni zatvor

HRVATI BRUJE O OPASNOM KRIMINALCU IZ SRBIJE: Pre 3 godine PRETUKAO FOTOGRAFA u Novom Pazaru a sada je uhapšen u Makarskoj!

Crna Hronika -

Makarska policija uhapsila je prije nekoliko dana Vladimira Kljajića (40) državljanina Srbije, rodom iz Novog Pazara, zbog nekoliko krađa motocikala na području Makarske.

Naknadno se ispostavilo da ga traži i Luksemburg, čiji je sud za njim raspisao i evropski nalog za hapšenje zbog više teških krađa i razbojništava.

Takođe, Kljajić je pre nekoliko godina punio stupce medija kada je pretukao jednog fotografa iz Novog Pazara, i to navodno zato jer ga ovaj nije fotografisao kad je u Novom Pazaru gostovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kljajića splitska policija sumnjiči da je tokom jula i avgusta na području Makarske i Tučepa počinio više krivičnih dela krađe, i tom prilikom je ukrao tri motocikla a iz jedne radnje razne artikle.

Prvo je 24. jula došao pred kancelariju jednog makarskog advokata i seo na njegov motocikl okrenuo ključ koji je bio u bravi i njime se odvezao, oštetivši advokata za najmanje 26.000 kuna.

Potom je posle dva dana nešto iza 11 sati, zajedno s Aleksandrom Karalićem ušao u jednu rdnju u Makarskoj. Uzeli su s polica putnu torbu, više pakovanja ramsteka, razne vrste ribe i sireva te su izišli, ne plativši račun od oko 1.400 kuna.

Pola sata kasnije, po prijavi, došao je u Tučepe i ispred jedne kuće opet ukrao motocikl, u čijem se volanu nalazio ključ, oštetivši vlasnika za najmanje 37.000 kuna.

Mesec dana kasnije, 26. avgusta Kljajić u Makarskoj ispred jednog restorana seda na motocikl Jamaha T-max 530, pali ga ključem koji je bio u volanu te odlazi, oštetivši vlasnika za najmanje 55.000 kuna. Kad su ga istog dana oko 17 sati zaustavili policajci, Kljajić im je dao italijansku ličnu kartu na ime Andrea Rosi, na koju je samo umetnuo svoju fotografiju.

Prilikom hapšenja Kljajić je pokušao da pobegne, ali preskakavši stepenice upao je u nekakvu rupu te je slomio nogu.

Istražni sudija odredio mu je istražni zatvor a Kljajić je ponudio jemstvo od 10.000 evra. Od tri ukradena motocikla dva su pronađena.

"Žalićemo se na ovu odluku i nadamo se da će žalba biti usvojena i jemstvo prihvaćeno", potvrdio je poznati splitski advokat Vinko Gulišija kojeg je Kljajić angažovao.

Podsetimo, u aprilu 2015. godine Kljajića je uhapsila novopazarska policija jer je u zgradi Gradske uprave Novog Pazara vređao, a potom i pretukao fotoreportera Senada Župljanina, zaposlenog u Odeljenju za informisanje.

Prema rečima Župljanina, napad se dogodio na radnom zadatku, dok se spremao da fotografiše sastanak gradonačelnika Meha Mahmutovića i ambasadora zemalja povodom Dana grada.

"Sa koleginicom sam čekao kraj sastanka u hodniku kada mi je prišao čovek i prvo upitao zašto njega nema na fotografijama nastalim prilikom proslave Dana Novog Pazara i posete Aleksandra Vučića okačenim na zvaničnom sajtu grada. Odgovorio sam mu da moj posao nije da slikam njega nego zvaničnike, što ga je razljutilo pa me je udario dva puta u glavu, a kada sam pao, šutnuo me je nogom u grudi", objašnjava Župljanin.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Foto: Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track