POTRESNA ISPOVEST VITOMIRA KOJI JE U SEKUNDI OSTAO BEZ SUPRUGE I BEBE: Moja Suzana je izašla iz smrskanog automobila, čuo sam je kroz maglu, a onda je pala...
Foto: Privatna Arhiva

tragedija

POTRESNA ISPOVEST VITOMIRA KOJI JE U SEKUNDI OSTAO BEZ SUPRUGE I BEBE: Moja Suzana je izašla iz smrskanog automobila, čuo sam je kroz maglu, a onda je pala...

Crna Hronika -

Čuo sam je kroz maglu kako pita: "Vitko, kako ti je?", kada sam se nekako iskobeljao i izašao, ona je već pala pored automobile, ispričao je suprug stradale porodilje Suzane Bogdanović (33).

Nesrećna žena povređena je desetak dana uoči termina za porođaj i to u povratku sa lekarske kontrole. Iako je hitno prevezena u prokupačku Opštu bolnicu "Dr Aleksa Savić", gde je porođena carskim rezom i gde su majka i beba intubirane, a zatim hitno prosleđene za niški Kliničko-bolnički centar, obe su, na kraju, ipak podlegle povredama. Suzana u sredu po podne, a beba juče ujutru.

foto: Biljana Roganović

Daničin sin Vitomir (42) juče je u Nišu čekao da preuzme tela svoje tragično nastradale supruge Suzane i ćerke.

"Lekari su učinili sve, ali pomoći nije bilo. Suzanu su odmah operisali i carskim rezom izvadili bebu, pa je odmah prevezli u Niš. Nažalost, juče ujutru, oko osam sati, beba je preminula. Nije joj bilo pomoći jer je udes bio strašan. Dok smo se vraćali iz Prokuplja i prošli Stražavu, u jednoj krivini iznenada je na nas naleteo "mercedes" strane registracije. Ja sam bio priklešten limarijom za volan, ali je Suzana izašla teturajući se. Čuo sam je kroz maglu kako pita: "Vitko, kako ti je?", kada sam se nekako iskobeljao i izašao, ona je već pala pored automobila. Pokušao sam veštačkim disanjem da je povratim, vadio joj jezik da ga ne pregrize, vukao je, ali je davala slabe znake života. Strahovao sam odmah da se dešava najgore, ali sam se ipak nadao kada ju je Hitna pomoć odvezla u Prokuplje, gde je operisana. Ipak, pomoći nije bilo", jada se ožalošćeni suprug i otac Vitko Bogdanović.

foto: Privatna Arhiva

Suzana se udala za Vitka pre nego što je napunila 20 godina. Venčali su se i izrodili dva sina. Počeli su da grade novi kuću i planirali da povećaju porodicu. Vitko je zemljoradnik, ali je pored svog imanja radio i na tuđim i na seči šume. U poljoprivrednim radovima pomagala mu je Suzana, a tu su se našli i njegova majka Danica, pa i dečaci.

Prema saopštenju policije posle uviđaja na licu mesta, vozač "mercedesa" Žarko R., hrvatski državljanin, inače gastarbajter u Nemačkoj i toplički zet, uhapšen je. Rođaci Bogdanovića mu zameraju zbog neodgovornog ponašanja na licu mesta.

Posle udesa, vozač 'mercedesa' se udaljio sa mesta nesreće, popeo se sa partnerkom iznad puta, gde su nešto pričali i grlili se. Nijednog trenutka nisu prišli da pomognu povređenima, Vitku i Suzani. Prvi se zaustavio meštanin Stražave, koji je naišao motokultivatorom", počeo da pomaže i pozvao Hitnu pomoć.

(Kurir.rs/Alo, Večernje novosti/Foto: Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track