Najnovije vesti

NEĆU NI ČITULJU, NI SLIKU NA SPOMENIKU: Žitelji Popovca kod Niša u neverici posle šokantne smrti fine i tihe srednjoškolke (17) i njenog PISMA!
Foto: Nebojša Mandić

prekinut još jedan dečji život

NEĆU NI ČITULJU, NI SLIKU NA SPOMENIKU: Žitelji Popovca kod Niša u neverici posle šokantne smrti fine i tihe srednjoškolke (17) i njenog PISMA!

Crna Hronika

NIŠ - Tuga i šok u niškom selu Popovac: tinejdžerka I. S. (17) nađena je obešena u dvorištu porodične kuće, a u njenoj sobi policija je našla oproštajno pismo.

Telo maloletne I. S., koja je imala nepunih 17 godina, pronađeno je juče oko četiri časa iza ponoći u dvorištu iza porodične kuće obešeno o granu oraha.

Nestanak devojčice prijavljen je iste noći, dva časa ranije. O mogućem motivu ove za Popovac nezapamćene tragedije za sada se ne zna mnogo.

Prema dostupnim informacijama, navodno devojka je kobne noći sama izašla iz kuće, prethodno rekavši roditeljima da ide da se vidi sa društvom, ali uz obećanje da će se vratiti do ponoći. No, pošto se do tada nije pojavila u kući, a nije se javljala na mobilni telefon, njen otac je otišao u policiju da prijavi nestanak. Oko dva sata iza ponoći je to i učinio. Po povratku kući u Popovac, šokiran je zastao u dvorištu porodične kuće kada je shvatio da je ugledao ćerku obešenu o granu oraha, oko 30 metara od ulaza u svoj dom.

Meštani Popovca kažu da je I. S. bila fina i tiha devojka, ali da je često nosila crnu odeću.

- Odudarala je na neki način od većine svojih vršnjaka po garderobi i muzici koju je slušala. To je neka vrsta muzike sa jakim ritmovima... Crtala je čudne slike na kojima su navodno bili mračni motivi - kaže izvor lista.

I. S. je bila izrazito kreativna, a sa druge strane, ničim ranije nije nagoveštavala da bi mogla nešto slično da uradi, kažu upućeni.

Kako se nezvanično saznaje, u sobi tinejdžerke navodno je pronađeno i jedno pismo koje je bilo iscepano: za njega inspektori veruju da predstavlja poslednju poruku nesrećne devojke. Ipak, njegova se sadržina ne zna. Istražni organi će probati da ga sastave i utvrde da li se radi o oproštajnom pismu.

Nađene su navodno i dve cedulje, na kojima su ostavljene poruke u kojima se navodi da joj je poslednja želja nadgrobni spomenik bez slike, kao i da se u školskom dvorištu škole koju je pohađala ne ostavljaju umrlice.

U Popovcu su svi potreseni tragedijom, jer porodicu stradale tinejdžerke znaju kao čestitu i dobru.

- Malo je bila čudna, ali je bila dobro dete. U zadnje vreme kada sam je viđao išla je sa glavom pognutom ka zemlji, kao da je nešto tišti. Nikom nije ni na kraj pameti bilo da se nešto ovako može desiti. Ne dao Bog nikome - kažu Popovčani.

Telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu gde će biti urađena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

SOS telefon za pomoć

Kome je potrebna pomoć, svakog dana može pozvati volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili mejlom na vanja@centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni...

(Kurir.rs/Blic/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...