NEVIĐENA DRAMA U NOVOM SADU: Muškarac ušao u sud i nasred hodnika udario advokaticu pesnicom u glavu!
Foto: T. S.

napadač pobegao

NEVIĐENA DRAMA U NOVOM SADU: Muškarac ušao u sud i nasred hodnika udario advokaticu pesnicom u glavu!

Crna Hronika -

NOVI SAD - Muškarac čiji je identitet policiji poznat, danas oko podneva je u novosadskom sudu, udario je pesnicom u glavu novosadsku advokaticu Eniku Veg.

Kako saznajemo, ona je usled udarca pala na pod u hodniku na drugom spratu suda, gde je čekala ispred sobe za međunarodnu overu dokumenta. Ubrzo je došla ekipa Hitne pomoći koja je odvezla povređenu u Urgentni centar. Potom je stigla i policija koja je obavila uviđaj i krenula za napadačem koji je napustio zgradu suda odmah posle incidenta.

Napadnuta advokatica
Napadnuta advokaticafoto: Privatna arhiva

-Pacijentkinja je zadobila teške telesne povrede glave. U svesnom stanju je i stabilna. Za sada će biti zadržana na posmatranju– saznajemo u Urgentnom centru KCV.

"U zgradi suda dogodio se incident u kome je došlo do fizičkog napada lica koje se zateklo u zgradi suda na odraslu žensku osobu. Počinilac je pobegao sa mesta događaja, a zaposleni u Sudskoj upravi, su odmah o događaju obavestili sudsku stražu, policiju, Osnovnog javnog tužioca i hitnu pomoć. Oštećeno lice je brzo zbrinuto od strane ekipe Hitne pomoći. U ovoj fazi postupka sud ne može davati više informacija jer bi to moglo da utiče na tok istrage", stoji u saopštenju novosadskog Osnovnog suda.

Advokatska komora Vojvodine osudila je ovaj napad i zatražila da nadležni hitno preduzmu sve potrebne mere za otkrivanje počinioca i pokretanje krivičnog postupka.

"Napad na advokata u vezi sa obavljanjem službe je krivično delo ometanje pravde, a u slučaju nanošenja teških telesnih povreda zaprećena kazna je do deset godina zatvora. Napad na advokata je napad na celokupno pravosuđe Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti najoštrije sankcionisana", navode u AK Vojvodine.

(Kurir.rs/S.S./Foto: T.S., ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track