IZNAJMIO NJIVU, PA SADIO MARIHUANU U HORGOŠU: Policija zasade našla u kukuruzištu (FOTO)
Foto: MUP Srbije

borba protiv droge

IZNAJMIO NJIVU, PA SADIO MARIHUANU U HORGOŠU: Policija zasade našla u kukuruzištu (FOTO)

Crna Hronika -

Akoš U. (39) iz Bogaraša kod Sente, policija je uhapsila nakon što je na rentiranom zemljištu u Horgošu, koje osumnjičeni koristi, pronašla i zaplenila 51 stabljiku indijske konoplje, težine 110 kilograma. Zasad je otkriven u kukuruštu. On se tereti da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga:

foto: MUP Srbije

-Osumnjičeni istražnim organima nije poznat od ranije. Na saslušanju je izneo svoju odbrani. Nije priznao krivicu. Tvrdio je da ne zna otkud 51 stabljika indijske konoplje u kukuruzištu - potvrdio je Kuriru u istragu dobro upućen izvor.

foto: MUP Srbije

Njemu je određen pritvor u trajanju do 30 dana. Ovo je, inače, sve učestalija pojava na severu Vojvodine, a policija je raskrinkala nekoliko slučajeva gajenja indijske konoplje u ataru Mokrina i Sente.

foto: MUP Srbije

Dosad ubedljivo najveća zaplena, čak oko 1,2 tone marihuane, desila se pretprošle godine u okolini Malih Pijaca kod Kanjiže. Policija je , među kukuruzom, pronašli zasad sa 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra. Radilo se o organizovanom uzgoju za dalju prodaju za domaće i inostrano tržište, a pet osoba iz Malih Pijaca tada je pohapšeno.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja