Vatrogasci mi ubiše muža!

Teške optužbe

Vatrogasci mi ubiše muža!

Crna Hronika -
U bunar u koji je Milutin Gvozdenović upao sipali su tri cisterne vode, a da nisu proverili da li je mrtav, tvrdi familija nastradalog

KURŠUMLIJA - Ogorčenje!Porodica Milutina Gvozdenovića (48), koji je u petak upao u pet-šest metara dubok napušteni bunar u naselju Gornja Mikuljana, ogorčena je na vatrogasce koji su tvrdili da je Milutin mrtav iako se nisu spustili u bunar da to provere!- Da stvar bude gora, vatrogasci su zabranili komšiji Nikoli Simiću, koji je doneo merdevine, da se spusti na dno bunara, tvrdeći da to nije bezbedno, a onda su telo mog supruga pokušali da izvade tako što su u bunar sipali tri cisterne vode, nadajući se da će telo isplivati! To se, naravno, nije desilo, pa su dovukli pumpe da ispumpaju vodu. Na kraju su se ipak sami spustili u bunar merdevinama, a sve to je trajalo šest sati - ogorčena je Milutinova supruga Gorica.Ona je veoma kivna na način na koji su se ponašali vatrogasci!- Ne znam da li je moj muž bio živ kad su počeli da nalivaju vodu u bunar na čijem dnu je on nepomično ležao, ali to nisu mogli da znaju ni vatrogasci! Samo bih htela da ih pitam: Da li biste na taj način vadili nekog člana svoje porodice? Ma, ubili su mi muža. - rekla je Gorica.Akciji vatrogasaca sve vreme su prisustvovali komšije Dragoje Miljković i Nikola Simić.- To što su oni uradili kosi se sa zdravim razumom! Odlučili su da bunar napune vodom, a ja se pitam kako su uopšte utvrdili da je Milutin mrtav. Možda je samo ležao bez svesti na dnu bunara - priča Nikola.Dragoje dodaje da je na dnu bunara bilo malo vode, ali i trave i otpada.-Jasno se video deo Milutinovih leđa, ali nismo mogli da vidimo da li mu je glava u vodi - kazao je Miljković.

Milutin Gvozdenović
Milutin Gvozdenović

Neutešna porodica ogorčena na vatrogasce
Neutešna porodica ogorčena na vatrogasce

„Bilo je rizično spuštati se“Srđan Mitrović, šef Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju, kaže da je vađenje tela iz bunara nalivanjem vode uobičajena metoda.- Procena je bila da je veoma rizično da se neko spusti u bunar, a nalivanje vode je jedan od načina vađenja tela. Bila bi još veća tragedija da je neko stradao spuštajući se u bunar - rekao je Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track