MAMA, ONA SE SAMA ŠTIPA! Verenik Sare Vidak ispričao šta se stvarno dešavalo KOBNOG DANA U SUDNICI!
Foto: Privatna Arhiva

PRVA iSPOVEST

MAMA, ONA SE SAMA ŠTIPA! Verenik Sare Vidak ispričao šta se stvarno dešavalo KOBNOG DANA U SUDNICI!

Crna Hronika -

Doživeo sam šok kada sam čuo da je Sara u pritvoru, divim joj se šta je sve izdržala, priča Stevan Prpa, momak Beograđanke koja je u Spužu bila 23 dana

Stevan Prpa (19), verenik Sare Vidak (20) iz Beograda, koja je 23 dana bila zatočena u zatvoru u Spužu kod Podgorice, ekskluzivno za Kurir kaže da sve što im se u prethodnih mesec dana dogodilo u Crnoj Gori nije mogao da zamisli ni u najluđim snovima.

Na sreću, njegova devojka se, posle sramne presude od četiri meseca zatvora zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelene Stanišić, vratila u Beograd i sada su ponovo zajedno.

Ni kriva ni dužna

- Trudimo se da se vratimo u normalan život, koji smo imali pre odlaska u Crnu Goru. Nisam ni pomislio da jedno letovanje može da se pretvori u agoniju. Sada je sve mnogo lakše, ali trebalo je izdržati šok i neizvesnost. Trudili smo se, koliko je bilo do nas, da pomognemo Sari u teškom trenutku pošto je ona ni kriva ni dužna završila u pritvoru. Nije mi bilo lako, pa zamislite da vam tako uhapse nekog najbližeg. Celu situaciju najteže je podnela Sarina mama Olivera, ona gotovo nije spavala dok je Sara bila u Spužu. Ali, moja Sara je najhrabrija devojka, sve je izdržala - priča Stevan Prpa.

Ponovo zajedno... Sara Vidak i Stevan Prpa
Ponovo zajedno... Sara Vidak i Stevan Prpafoto: Privatna Arhiva

- Najveći šok doživeo sam u trenutku kada je saopšteno da Sara ide u pritvor. Mislio sam da se neko šali sa nama. Iskreno, nisam znao šta da radim u tom trenutku, ali smo svi zajedno znali da moramo da budemo uz nju. Neizvesnost je bila duga i teška - kaže Stevan.

On objašnjava da su u Prekršajni sud otišli 14. avgusta jer je on imao "čukanje" na parkingu hipermarketa.

- Sudija mi nije dozvolila da bilo šta objasnim, bila je drska, obratila mi se rečima: "Hoćeš da ti dovedem veštake o tvom trošku?" Prihvatio sam krivicu i kaznu od 90 evra - priča Stevan i dodaje da je optužbama da je Sara povukla sudiju za ruku prethodilo sudijino drsko ponašanje.

Iako su želeli već tada da što pre odu, primetili su da je sudija upisala pogrešan broj tablice u zapisnik, pa su morali da se vrate i zamole je da ispravi grešku.

Zapamtićete me

- Počela je da urla, mlatila je prstom i Sarinoj majci Oliveri rekla: "M'rš napolje!" Sara je uzela papir i uljudno joj rekla: "Dobro, gospođo, recite nam gde da se žalimo na grešku?" Tada ju je sudija uhvatila za ruku i stegla, Sara je otrgla ruku iz njene i verovatno je tada shvatila da to nije smela da uradi, pa je počela da vrišti: "Napad, napad, napadnuta sam!". Sarin devetogodišnji brat je počeo da viče: "Mama, ona se sama štipa", sudija je ušla u kancelariju, a policajac počeo da gura Olju napolje - priseća se Stevan.

Čitav haos koji je nastao u hodniku uplašio je malog Filipa, koji je počeo da plače, i Stevan ga je izveo napolje.

- Sudija Stanišić je izašla nasmejana i u prolazu meni i dečaku rekla: "Zapamtićete vi mene" - priča Sarin verenik.

Neverica u policijskoj stanici Umesto na plaži, završila u ćeliji

Stevan Prpa kaže za Kurir da niko od njih posle bahatog ponašanja sudije Jelene Stanišić nije ni pomislio da Sara može da završi u pritvoru. Iako je došla policija po nju i odvela je u stanicu, verovali su da će biti puštena čim svi daju izjave. - Dok smo sedeli u hodniku policijske stanice i čekali, čak smo se i smejali. Čekali smo je da dođe, pa da idemo na plažu. Šalili smo se da će sada da je strpaju u zatvor. Međutim, kada se to zaista i dogodilo, doživeli smo veliki šok. Niko od nas nije mogao ni da zamisli ovako nešto - kaže Stevan Prpa.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Vlada Šporčić/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track