ZORAN UBIO ŽENU U ITALIJI, A SAD SU ISPLIVALI ŠOKANTNI DETALJI: Upucao je nasred ulice, poljubio dete (4), seo u kola i onda pucao sebi u usta
Foto: EPA

strašan zločin

ZORAN UBIO ŽENU U ITALIJI, A SAD SU ISPLIVALI ŠOKANTNI DETALJI: Upucao je nasred ulice, poljubio dete (4), seo u kola i onda pucao sebi u usta

Crna Hronika -

Srbin Zoran Lukijanović (40) ubio je juče oko 11 sati nasred ulice u italijanskom gradu Vićenci suprugu Tanju Dugalić (32), a potom izvršio samoubistvo u blizini Venecije.

Kako prenose italijanski mediji, ubica je pobegao iz kućnog pritvora u kom je bio zbog nasilja nad suprugom, sačekao je na ulici i pucao u nju. Nesrećna žena pokušala je da pobegne u automobil, ali ju je on stigao i ispalio joj dva hica u grudi i jedan u glavu.

Portal Leggo.it navodi da su ubistvu prisustvovale dve osobe koje su se slučajno zadisele na ulici u to vreme, od kojih je jedna pobegla od straha nakon prvog hica, a druga od šoka nije mogla da pozove policiju. Organe reda pozvao je radnik iz lokalne prodavnice.

Lukijanović je posle ubistva supruge otišao u kuću njene majke, u kojoj je bila i njihova četvorogodišnja ćerka.

"Poljubio je ćerku, uzeo automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu", preneo je portal. Sat i po kasnije, Lukijanović je lociran na auto-putu A4, koji vodi ka Veneciji. Zaustavio se na jednoj benzinskoj pumpi i kad je primetio policiju, uzeo je pištolj iz kog je prethodno ubio suprugu i pucao sebi u usta. Teško ranjenog su pokušali da ga spasu i transportovali su ga u bolnicu, ali je preminuo.

"Reč je o paru koji je poreklom iz Srbije, zbog kog je i ranije intervenisala policija. On je u julu osuđen na kućni pritvor i zabranu prilaska supruzi zbog ponavljanja nasilja u porodici. Tada je morao da se iseli iz porodične kuće i preseli se u naselje desetak kilometara dalje. Ni to nije bilo dovoljno, jer je kršio mere koje su mu određene, pa je nastavio da uznemirava suprugu, koju je juče presreo na ulici i ubio", preneli su italijanski mediji.

Zločin je, kako se sumnja, počinio jer nije mogao da se pomiri sa time da ga je supruga napustila. Istražitelji sumnjaju da je sve isplanirao pošto je sa sobom poneo pištolj kalibra 7,65, iz kog je ispalio tri hica.

(Kurir.rs/ J. S. / Foto ilustracija: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja