VOĐA ŠKALJARACA PAO SA SINOM NARKO-BOSA NASERA KELJMENDIJA: Svi detalji spektakularne akcije policije i hapšenja u Turskoj!
Foto: FoNet/AP, Printscreen/ Instagram

EKSKLUZIVNO!

VOĐA ŠKALJARACA PAO SA SINOM NARKO-BOSA NASERA KELJMENDIJA: Svi detalji spektakularne akcije policije i hapšenja u Turskoj!

Crna Hronika -

Hapšenjem vođe „škaljarskog klana“ Jovice Jovana Vukotića, koji je u ponedeljak ekspresno deportovan iz Turske, srpska policija mogla bi da reši nekoliko najvećih likvidacija koje su se dogodile u poslednjih nekoliko godina u Beogradu! Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, proverava se da li je Vukotić bio glavni nalogodavac krvavih obračuna između dva zaraćena klana, „škaljarskog“ i „kavačkog“.

- U Srbiji, protiv njega se zasad zvanično vodi postupak samo pred Drugim osnovnim tužilaštvom zbog falsifikovanja dokumenata - kaže izvor Kurira iz istrage.

Falsifikovani pasoš

Podsetimo, Vukotić je u nedelju uhapšen u iznajmljenom stanu u poznatom turskom letovalištu Antaliji. U trenutku hapšenja bio je u stanu sa stranom državljankom, a policajcima koji su upali u stan predstavio se kao Bugarin i na uvid dao falsifikovani bugarski pasoš.

foto: Printscreen Instagram

- Iako je pokušao da se predstavi kao Bugarin, srpski MUP potvrdio je da je zapravo reč o našem državljaninu Jovanu Vukotiću, za kojim je raspisana Interpolova poternica Grčke zbog sumnje da je učestvovao u švercu 135 kilograma kokaina. Naša država ga zvanično traži zbog falsifikovanja dokumenta. Čim je utvrđen pravi identitet uhapšenog, on je proteran iz Turske i predat našoj policiji. U najvećoj tajnosti i uz neverovatne mere obezbeđenja već u ponedeljak je s aerodroma u Antaliji deportovan u Beograd - otkriva izvor Kurira i dodaje da je vođa „škaljarskog klana“ odmah smešten u pritvor.

Jedan od vođa „škaljaraca“, o čijoj se sudbini ništa nije znalo od prošle godine, navodno je u popularnom letovalištu boravio četrdesetak dana. Prethodno, prema informacijama iz istrage, menjao je lokacije u zemljama Evropske unije.

Označen kao vođa narko-kartela... Naser Keljmendi
Označen kao vođa narko-kartela... Naser Keljmendifoto: Fonet AP

- Nije se kretao sam, već je uvek bio u pratnji najmanje dvojice momaka. Čovek koji mu je, kako se sumnja, pomagao u skrivanju je Besnik Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, koji je označen kao vođa jednog od najjačih balkanskih narko-kartela i nalazi se na crnoj listi SAD. Navodno, u trenutku hapšenja s njim je bio i Keljmendi - otkriva izvor iz istrage. Isti izvori navode da je s njima bio i izvesni državljanin SAD Emil D.

Inače, Besnik je i ranije pominjan kao čovek koji je srpskim beguncima pružao utočište i logistiku u skrivanju.

Logistika beguncima

Grci ga traže zbog droge... Vukotić se sumnjiči da je učestvovao u švercu 135 kg kokaina
Grci ga traže zbog droge... Vukotić se sumnjiči da je učestvovao u švercu 135 kg kokainafoto: Profimedia

- Osim sa istragama koje se protiv njega vode u Srbiji, Vukotić je sada suočen i sa Interpolovom poternicom koju je protiv njega raspisala Grčka zbog organizovanja šverca 135 kilograma kokaina koji je prošle godine zaplenjen u blizini Atine. Početkom decembra prošle godine, grčka policija je u atinskom letovalištu Varkizi, u skupocenoj vili, uhapsila Martina Matijaševića iz Vrbasa i kod njega pronašla 135 kilograma kokaina vrednog pet miliona evra. Još tada, policija te države objavila je da je Matijašević samo član grupe, a da se za organizatorom šverca droge, koji je takođe srpski državljani, traga - podseća sagovornik Kurira.

Sukob klanova

ČETIRI GODINE RATA

  • Krvavi rat „škaljarskog klana“, na čijem je čelu uhapšeni Jovica Jovan Vukotić, i „kavačkog klana“ počeo je 2014, kada je u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina
  • Droga je nestala iz stana Gorana Radomana, koji je tada bio u pritvoru na Kubi zbog saobraćajke
  • Dok je Radoman kratko bio u pritvoru, droga je nestala, a prvo ubistvo koje se dovodi u vezu s otpočinjanjem rata klanova jeste upravo ubistvo Radomana 2015. u Beogradu
  • Inače, do početka sukoba oni su bili jedan, „kotorski klan“, a kada su se podelili, dobili su nazive po naseljima - Škaljarima i Kavaču

Saradnja dve policije

AKCIJA SE SPREMALA MESECIMA

Jovan Vukotić, kako saznajemo, uhapšen je u zajedničkoj akciji srpske i turske policije. Saradnja i operativni rad dve policije trajala je nekoliko meseci.

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je juče da će se protiv Vukotića postupati u skladu s odlukama tužilaštva.

- Ne možemo da vam kažemo previše jer je više različitih postupaka u toku - rekao je Stefanović i dodao da zbog osetljivosti slučaja može samo da kaže da je ta osoba uhapšena u Turskoj, proterana u Srbiju i da je u Srbiji u toku krivični postupak protiv nje.

Brat izbegao hapšenje

IGOR OSTAO U TURSKOJ

Prema nezvaničnim informacijama crnogorskih medija, u vreme hapšenja Vukotića s njim je bio i njegov rođeni brat Igor. Međutim, prema zvaničnim informacijama iz istrage, Igor Vukotić nije uhapšen u Antaliji. Podsetimo, za bratom koji je izbegao hapšenje crnogorsko specijalno tužilaštvo raspisalo je poternicu zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe koja je planirala i pripremala likvidacije policijskih funkcionera i bezbednosno interesantnih osoba s kojima su u sukobu. Inače, braća Vukotić su odranije poznata bezbednosnim službama, kako Srbije tako i Crne Gore. Više puta bili su mete napada u Kotoru i Beogradu.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJE JOŠ

NE LJUTIM SE ŠTO ME ZOVU PANTELA: Premijerka o svojoj seksualnoj orijentaciji, neka se ispucaju na meni i otupe oštricu prema drugim ljudima!

NASTAVAK SAPUNICE IZ MRČAJEVACA: Jasmina odbila da se vrati kući, meštani opkolili raspopovu kuću, policija ga obezbeđuje!

NAJŽEŠĆE PLJUVANJE U ISTORIJI RIJALITIJA Marija: Smrdljo, zatvoriću ti usta ku*cem! Lepi Mića: Svinjo, je*em ti sve što imaš!

SKANDAL MILENE ANTIĆ IZ MINISTARSTVA ZA RAD Izvređala žene koje žele da rađaju

PUTINOVA SILA SPREMNA ZA SVETSKI RAT Najveća ruska vojna vežba u istoriji

GROZNICA LIGE ŠAMPIONA! PRODATO: Nema više karata za Zvezdu

ISTORIČAR PREDRAG MARKOVIĆ ZA KURIR: Albanci će žaliti što su se odvojili od Srbije

STRAVIČAN ZLOČIN U BELOJ CRKVI: Ubio oca dok su doručkovali, izbo ga 15 puta!

D. T. IZ KLADOVA PAO NA POLIGRAFU ZBOG OBLJUBE MALOLETNICE: Devojčica (13): Nije me silovao, on je ljubav mog života!

MAJKA UBIJENOG ŽIVOJINA MILETIĆA: Sanjala sam sina kad je nestao, znala sam da je ubijen

MUŽ I SIN UBIJENE STARICE O ZLOČINU KOJI JE POTRESAO PEŠTER: Zašto nam ubiše Miladiju, kome je ona mogla zlo da nanese?

INTERVJU, BULE GONCIĆ SE PRISEĆA SVOJE FILMSKE LJUBAVI: Da je živa, Sonja bi igrala u TV novelama!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track