POČINJE SUĐENJE SRBIMA ZBOG UBISTVA AMERIKANCA NA ZAKINTOSU: Roditelji tvrde da je ubijen iz rasnih razloga, odbrana ima nove argumente
Foto: Youtube Printscreen

slučaj zakintos

POČINJE SUĐENJE SRBIMA ZBOG UBISTVA AMERIKANCA NA ZAKINTOSU: Roditelji tvrde da je ubijen iz rasnih razloga, odbrana ima nove argumente

Crna Hronika -

Suđenje srpskim mladićima zbog ubistva Amerikanca Bakarija Hendersona (22) 7. jula 2017. na Zakintosu, zakazano je za 21. septembar, objavili su grčki mediji.

Suđenje je zakazano Višem sudu u Patri, a odbrana je najavila da je pronašla svedoka koji će sigurno promeniti tok predstojećeg suđenja i oboriti teške kvalifikacije optužnice, piše portal Iefimerida.gr.

Radi se do grčkom barmenu koji je radio preko puta kafića "Barkod" gde se desio napad, a koji je pred grčkim sudom izjavio da je Amerikanac pre tuče provocirao Srbe uzvikujući "Je..š Srbiju!". Barmen je rekao i da se on tom prilikom hvatao za polni organ provocirajući naše mladiće, nakon čega su oni izgubili strpljenje i napali ga.

S druge strane, istraga tvrdi da je neposredni povod za tuču bio selfi koji je nastao nekoliko trenutaka ranije, kada su naši mladići videli da se hostesa Danica Vukmirović slika sa Bakarijem i pobunili se zbog toga. Optužni predlog podignut je protiv devet osoba, od čega su sedmorica naši državljani. Za šestoricu je zatražena doživotna robija.

Inače, roditelji žrtve dolaze po prvi put u Grčku na suđenje a lokalni mediji tvrde da će njihovi advokati insistirati na "ubistvu sa rasnim pobudama". S druge strane i roditelji kažu da su sigurni da je Bakari ubijen "zato što je crn".

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja brani Dušana Rankovića (33) i pomaže grčkim kolegama u odbrani četvorice Srba, kaže da su pronašli svedoka koji će promeniti tok suđenja.

"Tokom istrage nisu pribavljeni svi neophodni dokazi, zbog čega će odbrana insistirati na tome. Pre svega, mislim na sudsko-medicinsko veštačenje, jer je urađena jedino obdukcija. Stupili smo u kontakt sa tamošnjim veštakom sudske medicine, a kada se pribave sve neophodne činjenice i dokazi, smatram da neće opstati sadašnja kvalifikacija krivičnog dela", rekla je ona.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track