RODOLJUB RADULOVIĆ ŽALIO SE NAJBLIŽEM SARADNIKU: Nameštaju mi, nemam ništa s kokainom!
Foto: Privatna Arhiva

Specijalni sud

RODOLJUB RADULOVIĆ ŽALIO SE NAJBLIŽEM SARADNIKU: Nameštaju mi, nemam ništa s kokainom!

Crna Hronika -

Vasa Janičić, koji je tokom 2009. ugovarao tovare za transport žita i soje iz Južne Amerike u Evropu brodovima čiji je vlasnik Rodoljub Radulović, kom se s Darkom Šarićem sudi za šverc kokaina, izjavio je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da on nema nikakva saznanja da je tim brodovima, kako tvrdi tužilaštvo, prošvercovano 1,8 tona kokaina.

- Iz medija sam 2010. saznao da se sumnja da su korišćeni za prevoz kokaina. Ja to nisam mogao ni da naslutim - rekao je Janičić iobjasnio da je Radulović bio suvlasnik brodova "Verti" i "Golden" i da je on za njega ugovarao transport i vodio računa o poslovanju brodova. Posle pokretanja postupka za šverc droge, Radulovića, kako je naveo, nije video niti sreo.

- Zvao me je dva puta, rekao mi je: "Sve mi je namešteno, vidi šta pišu, a ja nemam ništa s tim" - preneo je Janičić šta mu je Radulović rekao. Darko Šarić pitao je ovog svedoka da li je on ikad bio kapetan ovih brodova, kako se prema njegovim rečima navodi u optužnici, a on je odgovorio odrično.

(Kurir.rs/J. S./Foto: Mladen Šurjanac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track