SRPSKI DRŽAVLJANIN PAO U MAKEDONIJI: Dragan Drča Lej uhapšen po hrvatskoj poternici
Foto: AP/Ilustracija

suđeno mu u odsustvu

SRPSKI DRŽAVLJANIN PAO U MAKEDONIJI: Dragan Drča Lej uhapšen po hrvatskoj poternici

Crna Hronika -

Šira javnost je za Drču prvi put čula 2003. godine kada je u okviru akcije "Sablja" uhapšen kao član "somborskog klana" zbog razbojništava i krađe automobila

NOVI SAD - Državljanin Srbije Dragan Drča-Lej uhapšen je na graničnom prelazu Srbije sa Makedonijom, po hrvatskoj poternici.

Drča je dovođen u vezu sa laboratorijom marihuane koja je otkrivena u policijskoj akciji početkom ove godine, u objektima govedarske farme gakovačkog "Graničara", piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE)

Informaciju o Drčinom hapšenju, koje se dogodilo početkom avgusta, potvrdila je prvo makedonska policija, a potom i Županijski sud u Zagrebu. Poternica nije bila objavljena ni na ni na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, niti na sajtu Interpola.

Na sajtu hrvatskog MUP navodi se da o potrebi javnog objavljivanja međunarodne poternice odlučuje policija koja može da proceni da bi objavljivanje ugrozilo operativni interes.

Drči je suđeno u odsustvu, a na teret mu se stavljaju krivična dela teške krađe i udruživanja radi krivičnog dela, sa zaprećenom kaznom od tri do pet godina zatvora, saopšteno je iz suda u Zagrebu.

Šira javnost je za Drču prvi put čula 2003. godine kada je u okviru akcije "Sablja" uhapšen kao član "somborskog klana" zbog razbojništava i krađe automobila. Šest godina kasnije, 2009. godine Drča je kao vlasnik jednog beogradskog preduzeća bio jedan od 15 uhapšenih zbog utaje poreza.

Radnici govedarske farme "Graničara" kazali su za VOICE da je Drča bio šef te farme, a isto je potvrdio i Slavko Duško Tutorov, direktor "Farma Gakovo", koja je objekte propalog poljoprivrednog giganta kupila krajem 2017. godine.

On je za VOICE rekao da su "šefa govedarske farme" nasledili od prethodnog vlasnika Vladimira Vrbaškog i da je Drča imao pristup i kontrolu nad objektima gde je otkrivena laboratorija.

(Kurir.rs/Beta/VOICE/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja